Published On: joi, Iul 14th, 2011

Crescatorii de bovine se pot inscrie la APIA pentru primele pe exploatatie

Share This
Tags

In perioada 15 iulie – 31 august 2011, crescatorii de bovine se pot prezenta la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura pentru a-si depune cererile de solicitare a primei pe exploatatie, aceasta acordandu-se o singura data pe an, in functie de efectivul de bovine inregistrat in Registrul national al exploatatiilor intre 31 ianuarie 2008 si 14 iulie 2011. Cererile se pot depune la centrele locale/judetene ale APIA, respectiv in municipiul Bucuresti, in functie de raza pe care se afla inregistrata exploatatia. Pentru a beneficia de aceste prime, producatorii agricoli trebuie sa detina o exploatatie de minim 3 capete de bovine, acestea trebuind sa aiba minim varsta de 6 luni.

Pot beneficia de prima pe exploataţie şi persoanele fizice care în cursul anului 2011 şi-au schimbat forma juridică conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările ulterioare, şi care figurează înregistrate în Registrul naţional al exploataţiilor la datele de referinţă.

O alta conditie care trebuie indeplinita pentru acordarea primelor o constituie faptul ca toate cererile trebuie să fie vizate de asociaţiile crescătorilor de animale legal constituite, care sprijină interesele crescătorilor de bovine, taurine şi /sau bubaline.

Comentarii

comentariu

About the Author

-