Published On: vin, Iul 29th, 2011

Copil prabusit cu bicicleta de pe malul Dunarii, in apropiere de Capitanie

Share This
Tags

* un baiat de 14 ani a cazut in aceasta seara cu tot cu bicicleta, de la circa 5 metri inaltime, peste pietroaiele aflate pe malul Dunarii * suprinzator, victima, care ar fi putut sa-si piarda viata, a scapat doar cu cateva traumatisme minore

Credinta unora ca daca nu ti-a sunat ceasul scapi din orice accident, indiferent cat de grav ar fi, s-a confirmat in aceasta dupa-amiaza, la Braila. Un baiat de numai 14 ani a scapat ca prin minune dintr-un accident care putea sa-l nenoroceasca pe viata, daca nu chiar sa-l omoare. Alexandru C., se plimba pe faleza cu bicicleta, insotit de un prieten mai mic, parcurgand drumul dinspre Capitanie catre “Hercules”. La un moment dat, baiatul mai mare s-a apropiat prea mult de mal si din neatentie, a zburat pur si simplu de pe dig, cu tot cu bicicleta. El a plonjat pe marginea laterala a malului, care era betonata si a aterizat cu capul pe niste pietre mari de cateva zeci de kg fiecare, aflate chiar pe marginea Dunarii. Chiar si un novice intr-ale medicinei stie ca loviturile la cap pot fi extrem de periculoase, iar atunci cand  cazi de la inaltime cu capul pe o piatra, poti muri pe loc. Ei bine, Alexandru a avut zile, pentru ca nici macar nu si-a pierdut cunostinta, ci s-a ales doar cu fata tumefiata si o mana fracturata.

La incident a fost martor un barbat care se afla in zona, la scaldat si care a anuntat imediat Salvarea.

“L-am vazut ca venea cu bicicleta sus, pe mal si deodata, a cazut cu tot cu bicicleta. Cred ca s-a intamplat din neatentie. Am venit imediat langa el, dar nu l-am miscat, fiindca stiu ca pot sa-i fac rau, daca are ceva rupt. Era constient, gemea si zicea ca il doare mana foarte tare”, ne-a spus barbatul.

O ambulanta sosita rapid la fata locului l-a preluat pe baiat, care a fost transportat cu dificultate pana la drum, din cauza ca terenul era accidentat in zona unde acesta cazuse. Echipajul medical i-a acordat la fata locului primele ingrijiri, pentru a-l stabiliza, dupa care l-a transportat la Spitalul Judetean.

“La sosirea in Unitatea de Primire a Spitalului Judetean, pacientul, un baiat de 14 ani, era in stare buna, constient. Prezinta un traumatism de membru superior stang si sustine ca nu si-a pierdut constienta. Copilul este in stare destul de buna, avand in vedere inaltimea de la care a cazut si traumatismul pe care l-a suferit”, a declarat dr. Rodica Ciuntu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-