Published On: vin, Iul 1st, 2011

CJ va apela la voluntari care sa ajute la desfasurarea referendumului

Share This
Tags

* nu vor fi acceptate sponsorizarile in bani * deocamdata, insa, nu se stie sigur cand se va desfasura referedumul pe tema unei posibile desfiintari a judetului

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a facut astazi precizari cu privire la ajutorul pe care il pot da cetatenii la organizarea si desfasurarea referendumului pe tema posibilei desfiintari a judetului. El a declarat intr-o conferinta de presa ca ajutorul la care se asteapta este participarea unor voluntari care, prin activitatea lor benevola, sa mai scada din costul cheltuielilor generale: “Nu stiu exact cum vom face acest lucru, mi-a venit ideea abia ieri dimineata, o sa vedem ce zice legea, dar o sa apelam la voluntari. Se pot inscrie, probabil ca vom da anunt on-line, cine vrea sa ajute ca voluntari la referendum. Evident, nu cred ca vor putea fi peste tot, in orice functie, probabil numai in anumite locuri, unde permite legea. Nu ii putem pune oriunde, pentru ca asa, se pot inscrie fel de fel de persoane si nu facem decat sa denaturam rezultatul votului”.

Intrebat in mod explicit daca CJ va accepta si sponsorizari in bani, Stancu a raspuns: “Nu, Consiliul are bani, are bani suficienti pentru a organiza referendumul. Prin participarea voluntarilor se vor face economii . S-a votat in plenul Consiliului care este sursa de finantare,  suma este de maximum 4 miliarde lei vechi, dar  daca apar voluntarii, probabail ca ne coboram la jumatate, ca si sursa de finantare”.

Amintim ca teoretic, data referendumului este 24 iulie, insa practic, inca nu se stie exact, pentru ca Prefectura a  atacat in contencios hotararea de CJ prin care s-a stabilit aceasta data.

Comentarii

comentariu

About the Author

-