Published On: lun, Iul 11th, 2011

Centrul Cultural Nicapetre din Braila ocupa locul central in expozitia bucuresteana „Muzeele din Romania”

Share This
Tags

In perioada 30 iunie – 25 septembrie 2011, la Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti este deschisa expozitia: Muzeele din Romania intre clasic si modern. Proiecte muzeale (1990 – 2010), in cadrul careia, printre alte douazeci de proiecte selectate, Centrul Cultural Nicapetre ocupa locul central. Infiintat in 2001, acesta a fost redeschis pentru public, in noiembrie 2010, dupa ce Consiliul Judetean Braila a investit o parte din fondurile sale in lucrarile de reabilitare a sediului.

Donatia sculptorului Nicapetre cuprinde: grupul statuar Rugaciune pentru fiul pierdut; sase desene din ciclul „Nulla dies sine linea”; patru panouri tematice: Sediul Centrului Cultural Nicapetre, inainte si dupa reabilitare, Expozitia de sculptura in aer liber, Expozitia de sculptura din interior, Atelierul sculptorului.

Expozitia este insotita de un amplu catalog, tiparit in conditii grafice deosebite, in care este publicata si tematica Centrului Cultural Nicapetre, intocmita de muzeograf  Maria Stoica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-