Published On: mar, Iul 19th, 2011

Bulevardul gunoaielor

Share This
Tags

Pe bulevardul Independenţei gunoaiele sunt la ele acasă. Locul în care ar trebui să te bucuri de frumuseţile naturii, te îngrozeşte. La tot pasul pet-uri, ambalaje, coji de seminţe, hârtii se găsesc între tufele de trandafiri sau pe lângă bănci.  Nu este un lucru tocmai frumos ca atunci când stai în aer liber, gunoaiele să te însoţească.
Coşurile de gunoi se pare că nu folosesc la nimic. Gunoaiele tot pe jos sunt aruncate deoarece  coşurile sunt fie rupe iar gunoaiele cad din ele, fie  dărmate sau lipsesc cu desăvârşire  din peisajul brăilean. Bineînţeles  când nu există, oamenii aruncă gunoiul unde doresc.
Să presupunem că a fost weekend, căldură mare iar brăilenii au ieşit la plimbare. Dar luni dimineaţă, gunoaiele erau tot acolo. Nici un angajat nu era pe bulevard. Oare ce fac? Se plimbă  în căutarea umbrei, să mai poposeasca puţin că au muncit mult de azi dimineaţă, iar până la terminarea programului mai sunt câteva ore bune. De ce nu îşi fac treaba? De ce?
Nu putem acuza doar autorităţile că nu îşi fac treaba. Bineînţeles şi oamenii  nepăsători  au vina lor.  Sacii mari de gunoi se întâlnesc aproape de zona carosabilă. Atrag atenţia că acolo este nevoie de un coş. Dar cine să îl pună? Mai bine stau gunoaiele pe jos sau în saci.  Trandafirii nu sunt atât de frumoşi dacă nu apar şi nişte ambalaje, hârtii sau doze de bere. Spaţiile verzi fără gunoaie nu pot exista una fără alta.
Oamenii care se aflau pe bulevard spun că nu au ce face, decât să suporte mizeria altora şi să spere că în curând toate acele gunoaie vor fi decât o neplăcută amintire. Alţii işi doresc ca în spaţiile publice poliţiştii comunitari să supravegheze la buna organizare şi desfăsurarare a spaţiilor publice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-