Published On: mie, Iul 27th, 2011

Credinciosii s-au inghesuit pentru o farfurie de mancare de la manastirea Lacu Sarat

Share This
Tags

Zi de mare sarbatoare pentru Braila. Circa o mie de persoane, braileni, dar si pelerini din alte colturi ale tarii, au venit astazi in statiunea Lacu Sarat, pentru a sarbatori hramul bisericii “Sfantul Pantelimon”.

Prilej de sarbatoare a fost si pentru comercianti, care dis-de-dimineata si-au amenajat tarabele, cu produse de cult, in asteptarea clientilor. Veniti din Botosani, Galati si Vaslui, acestia au facut concurenta magazinului de profil din interiorul manastirii.

Politistii si jandarmii  au fost si de data aceasta in alerta, asigurand ordinea si linistea publica, in timpul slujbei, dar si disciplina, dupa aceea, la coada formata de enoriasii dornici de o portie de mancare, gratis. Un echipaj  al Serviciul de Urgenta  a fost prezent in zona, pentru orice eventualitate.

Oamenii au stat in liniste pentru a asculta slujba, totul decurgand fara incidente, in schimb spiritele s-au mai incins cand a venit vorba de servirea mancarii. Cum la o asemenea sarbatoare nu putea lipsi agapa bisericeasca, conducerea manastirii a oferit si de data aceasta farfurii cu pilaf, sarmalute de post si peste. Se pare ca slujba nu era atat de importanta pentru toata lumea, dovada ca inainte ca aceasta sa se termine, de formase deja coada la cortul unde se distribuiau farfuriile cu mancare.

Slujba a fost oficiata de catre un sobor de preoti, condusa de Inalt PreaSfintitul Casian Craciun, arhiepiscopul Dunarii de Jos.

Comentarii

comentariu

About the Author

-