Published On: mie, Iul 27th, 2011

Balcan vrea sa se recunoasca oficial revolutionari numai in cazul oraselor -martir

Share This
Tags

* pe deputatul PDL Viorel Balcan il framanta grija banilor incasati nemeritat de catre falsii revolutionari * acesta a initiat un proiect de lege prin care spera sa se faca diferenta intre revolutionarii adevarati si impostori 

In timp ce guvernul propriu ii lasa pe romani sa moara de foame, sau din cauza bolilor, pentru ca nu-si permit sa-si cumpere medicamente, pe deputatul PDL de Braila Viorel Balcan il framanta grija avantajelor de care beneficiaza, nemeritat, falsii revolutionari. Astfel, intr-o perioada in care Guvernul Boc aduce selectia naturala la rangul de politica de stat, intr-o Romanie in care scapa cu viata cine poate, Balcan este preocupat de selectia adevaratilor eroi ai Revolutiei din ’89, cu care statul condus de PDL cheltuieste prea multi bani. Manat de spiritul economiei la sange, dar invocand argumentele nobile ale “cinstirii adevaratilor eroi asa cum merita” si a indepartarii graului de neghina falsilor revolutionari, Balcan a pregatit un proiect de lege pentru reglementarea a doua aspecte: * scoaterea din randul revolutionarilor oficiali a celor care si-au obtinut diplomele pe nedrept * realizarea de economii la bugetul de stat.

Balcan sustine ca necesitatea cernerii adevaratilor participanti la revolutie de impostorii cu diploma de revolutionar este admisa si de asociatiile revolutionare din judetul Braila. Mai mult, deputatul PDL stie si cati revolutionari adevarati trebuie sa iasa la socoteala, la nivel national, dupa ce se face selectia prin sita sa: “Dupa o intalnire de lucru pe aceasta tema pe care am avut-o cu reprezentantii acestor asociatii de revolutionari, am convenit cu dumnealor asupra formularii articolelor din  proiectului de lege pe care doresc sa-l initiez. Expunerea de motive este una simpla, dar de bun simt: introducerea categoriei luptatorilor remarcati prin fapte deosebite. Asa vor fi inlaturati impostorii, cetatenii care, prin diverse metode, au obtinut titlul de revolutionar, ceea ce va conduce si la o reducere a numarului de revolutionari de la 20 de mii la aproximativ 6 -7 mii”.

Balcan nu se teme de protestele celor care vor fi afectati de pierderea unor avantaje materiale, in urma acestei selectii, pentru ca, spune el, nu-l intereseaza masurile populiste, ci cele drepte: “ Cred ca este timpul sa spunem lucrurilor pe nume, sa  ne cinstim adevaratii eroi asa cum merita. Drepturile revolutionarilor, sau mai bine zis, reglementarea corecta a modului pentru care se acorda aceste drepturi, trebuie sa fie una singura: exclusiv pentru orasele martir. Respect titlul de Braila – Oras martir, unde au fost 43 de morti si 106 raniti. Acei oameni au iesit in strada pentru libertate si progres social, economic, politic, pentru o democratie care sa ne aduca o schimbare in bine! ”. 
Proiectul de lege amintit a fost depus deja de deputatul PDL la comisiile juridice ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-