Published On: mie, Iul 27th, 2011

A trecut vremea femeilor excluse de la exercitarea profesiunilor ce pervertesc natura umana!

Share This
Tags

* este satisfactia junei PDL-iste Andreea Frigioiu * aceasta crede ca a trecut si vremea femeilor “preocupate fara incetare de educarea copiilor lor si claustrate in grijile casnice ” *  Frigioiu face reclama femeilor “virtuoase”, care, promotional, “pe langa frumusetea si stilul pe care le aduc in breasla, vin la pachet si cu idei inovatoare”

Liderii PDL Braila ies din nou in evidenta cu consideratii “profunde” asupra vietii, in general si al politicii, in special, pe care le plaseaza, pe post de materiale de imagine, pe site-ul oficial al organizatiei. Dupa mesajul pompos intitulat “Reorganizarea teritoriala, sau teama de progres”, postat in urma cu cateva saptamani pe site-ul PDL Braila sub semnatura Ganditorului lor oficial, presedintele Constantin Dumitriu, vine randul unei lidere a organizatiei de tineret sa-si exerseze capacitatile creative si sa ne faca praf cu analiza facuta asupra rolului femeii in societate.

De la nivelul celor 20-30 de primaveri pe care le-a strans in buchetul vietii – vedeti ce texte bagam si noi? -, ca nu poate sa aiba mai mult, fiindca ar fi trecut deja la organizatia de seniori, Andreea Frigioiu, prezentata pe site drept “vicepresedinte Organitia de Tineret PDL Braila” – bine ca n-au gresit la numele ei, s-o transforme din Frigoiu, in  Frigida… -, juna democrat-liberala isi exprima, in cuvinte alese, multumirea pentru faptul ca femeile sunt lasate de barbati sa plece de la cratita si sa faca politica. Intr-un text penibil, ea multumeste din inima barbatilor care le promoveaza pe femei, de parca acestea ar fi handicapate care nu se pot descurca singure si trebuie sa ia avizul masculilor feroce, atroce si vivace, ca sa-si ia o slujba si sa exceleze in ea.

Tanara bagata la inaintare pe post de vector de imagine internautica incepe prin consideratii generale asupra importantei imaginii, pentru un om de cariera (si nu numai) in ziua de azi: In viata de zi cu zi se pune accent tot mai mare pe aspect, pe ambalaj…iar daca asta se cauta, asta se si vinde! Primul impact, cea dintai impresie, este cea care de cele mai multe ori pune amprenta pe persoana in cauza…cum te prezinti, cum te manifesti, cum gesticulezi si abia apoi cum interactionezi, ce ai de spus si ce reprezinti ca persoana sunt punctele vizate de catre auditoriu.

O imagine placuta, un aspect ingrijit si un zambet larg afisat la momentul oportun, pot fi o carte de vizita si un permis de trecere pentru mai departe”.

Acum, ca ne-a convins ca este constienta ce importanta este imaginea, Frigioiu, care se prezinta ca “reprezentanta a sexului frumos”, admite ca dincolo de ambalaj, mai conteaza si ce se intampla dupa ce deschizi gura ( sau dupa ce  te-apuci sa-ti publici compunerile scolaresti, am completa noi): “Ca reprezentanta a sexului frumos, nu pot sa nu fiu de acord cu aceste coordonate si nu pot sa nu incurajez promovarea noastra in diverse domenii. De asemenea, ma bucur cand vad ca piata incepe sa fie invadata de femei si ca acestea reusesc sa patrunda in domenii care au fost candva considerate “ale barbatilor”: politica, politia, diplomatia incep sa capete culoare si diversitate.
Vremea femeilor  preocupate fara incetare de educarea copiilor lor si claustrate in grijile casnice, care au fost excluse de la exercitarea acelor profesiuni ce pervertesc natura umana trebuie sa dispara si sa lase loc si altor preocupari. Dorinta de progres, a femeilor a venit cu timpul, pe masura ce vremurile s-au schimbat si au observat in jurul lor ca barbatii le necesita ajutorul si ca gasesc in ele un aliat…asadar : Cinste barbatilor care recunosc si apreciaza munca si utilitatea femeilor de langa ei!
Pe langa frumusetea si stilul pe care le aduc femeile in breasla, acestea vin la pachet si cu idei inovatoare, cu strategii bine puse la punct, cu proiecte de perspectiva care incep sa ne alinieze si pe noi, romanii, la standardele europene.
O idee emisa si pusa in practica de o femeie, consider ca are mai multe sanse de fi luata in considerare, poate si numai din curiozitate… (
ne scuzati pentru intrerupere, avem o curiozitate: asta-i sanatoasa?!- n.r.) pana la urma marile idei s-au nascut nu la birou, ci dintr-un “joc” , dintr-o incercare, iar cu multa munca si perseverenta s-au dovedit a avea succes!
A-ti dori succesul si nu perfectiunea, a nu renunta niciodata la dreptul de a gresi, pentru ca atunci iti vei pierde abilitatea de a invata lucruri noi si de a inainta in viata…sunt coordonate dupa care trebuie sa ne ghidam
”.

In conceptia bietei Frigioiu, femeilor le sunt acordate sansele sa promoveze de catre barbati, pentru ca acestia “isi doresc sa fie vazuti in societate in compania femeilor placute”. Pe de alta parte, mica ganditoare PDL le recomanda femeilor sa fie virtuoase: “Femeile trebuie sa fie incurajate sa profeseze in domenii variate si sa li se acorde sanse, iar aceste sanse sunt pana la urma acordate de barbati, pentru ca ei isi doresc sa fie vazuti in societate in compania femeilor placute, care au si un cuvant de spus…Nu vreau sa promovez ideea ca in spatele unui barbat puternic se afla o femeie si mai puternica, ci vreau sa promovez ideea ca acestia pot merge brat la brat pe drumul succesului.
Munca nu ne este straina, pentru ca dintotdeauna femeia s-a ocupat cu asta, in diverse forme, asa ca de ce sa nu ni se acorde sansa sa ne afirmam? Nu trebuie sa promovam o imagine agresiva, trebuie sa fim naturale, sarguincioase , virtuoase
Virtutea este ca o piatra pretioasa: cel mai bine sa fie infatisata simplu; si de buna seama virtutea se arata cel mai bine cand salasluieste intr-un corp care e placut –Francis Bacon
”.

Andreea draga, primul  nostru impact cu tine, iti marturisim, a fost devastator si daca ne permiti sa fim sinceri, nu te-am incadra ca reprezentanta a sexului frumos, cum, fara modestie, o faci tu, ci doar ca reprezentanta a sexului slab, care intr-adevar, are nevoie de sustinerea barbatilor, ca sa evolueze. Chiar si asa, evolutia este discutabila… De aceea, te sfatuim sa te multumesti, daca este posibil, cu  “o imagine placuta, un aspect ingrijit si un zambet larg afisat la momentul oportun”, dar sa nu deschizi gura sub nicio forma!Si nici sa nu mai semnezi decat facturi!

Comentarii

comentariu

About the Author

-