Published On: mar, Iun 21st, 2011

USL Braila trebuie sa-si stabileasca pana pe 15 iulie candidatii la alegerile locale

Share This
Tags

* deocamdata, doar PNL Braila si-a realizat sondajul propriu de opinie * social – democratii inca nu si-au testat potentialii candidati, dar sondajul liberalilor ii da ca favoriti 

Filialele USL din toata tara ar trebui sa-si stabileasca pana la mijlocul lunii viitoare candidatii pentru functiile de primari, presedinti de consilii judetene (cu rezerva schimbarilor posibile, in urma reorganizarii administrative), consilieri municipali si judeteni.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri ca spera ca filialele USL sa respecte termenul de 15 iulie pentru incheierea perioadei de testare prin sondaje, in vederea stabilirii candidatilor la alegerile locale. Antonescu a spus ca exista judete unde s-au incheiat sondajele, dar exista si judete unde inca nu au inceput aceste sondaje, insa data de 15 iulie a fost convenita, de principiu, ca termen limita de incheiere a tuturor testarilor. Liderul liberal a explicat ca din punctul sau de vedere, o conturare cat mai rapida a optiunilor pe care le au partidele componente ale USL ar fi mai buna, “pentru ca ar da timp de pregatire pentru campaniile respective si de asemenea, ar duce si la inlaturarea unor forme de competitie si rivalitate nu intodeauna de cea mai buna calitate”.

Braila este unul dintre judetele in care unul dintre membrii USL, respectiv PNL, si-a facut sondajul, in timp ce PSD inca nu l-a realizat pe al sau. Ultima data cand a vorbit despre sondaje, in urma cu cateva zile, presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, declara ca a avut o prima discutie cu reprezentantii firmei recomandate de la centru care se va ocupa de acest lucru, insa mai au de negociat la capitolul pret.

In ceea ce-i priveste pe liberali, acestia au inclus in sondaj nume precum Catalin Boboc ( candidat de fatada pentru Primarie), Marius Zeles (posibil candidat la CJ, bagat in fata ca sa fie tapat de bani), Vasile Varga ( posibil candidat la Primarie – om cu notorietate, dar care, de fapt, nu are niciun gand de a deveni primar), Bogdan Minescu (posibil candidat la CJ – nici el nu are de gand sa candideze, de fapt, dar are o imagine buna in randul brailenilor). Din partea conservatorilor, liberalii n-au inclus niciun nume in sondajul lor, dat fiind ca i-au considerat, pe drept cuvant, neglijabili, din partea PSD

au fost inclusi doar Gheorghe Bunea Stancu (candidat la presedintia CJ) si Aurel Simionescu (posibil candidat la Primaria municipiului, dar nu mai e cert, de ceva vreme), iar din partea PDL Constantin Dumitriu ( posibil candidat la presedintia CJ, interesat, de fapt, de un mandat de parlamentar) si Viorel Balcan ( posibil candidat la Primarie, dar nu e deloc sigur).

Surse credibile din PNL Braila spun ca reprezentatii PSD s-au situat in topul preferintelor electoratului, in sondajul amintit.

Comentarii

comentariu

About the Author

-