Published On: joi, Iun 9th, 2011

Unde a dispărut bazinul olimpic de la Brăila?

Share This
Tags

* este întrebarea pe care o pune deputatul liberal Diana Tuşa

Deputatul PNL Diana Tuşa priveşte cu interes la inaugurările de bazine de înot din unele localităţi din ţară şi îşi aminteste cu nostalgie de promisiunile privind finalizarea lucrărilor la bazinul olimpic de la Brăila. Pentru că pare că această investiţie a fost uitată de mai-marii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Tuşa i-a adresat o interpelare ministrului Elena Udrea. Deputatul liberal explică, pe blogul personal:

Aţi văzut cu toţii tam-tam-ul făcut la inaugurarea bazinului de înot de la Câmpina. Toată floarea PD a fost de faţă pentru a tăia panglica obiectivului. Ce nu a fost prezentat la TV este faptul că în multe alte locaţii din ţară se află asemenea obiective, nefinanţate însă.
Unul dintre ele este bazinul olimpic de la Brăila, oraş care a dat numeroşi campioni olimpici la înot. Deşi obiectivul a fost inclus în Programul „Bazine de înot”, derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), aflată în prezent în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar Consiliul Local Municipal Brăila a pus la dispoziţia CNI terenul necesar construirii unui bazin olimpic la nivelul cerinţelor internaţionale, construirea bazinului de înot olimpic din municipiul Brăila s-a blocat undeva pe traseul dintre minister şi autorităţile locale. Acesta este şi motivul pentru care săptămâna trecută i-am adresat o interpelare dnei Ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Iata si textul acesteia:

„După cum bine ştiţi, Compania Naţională de Investiţii (CNI), aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, a demarat Programul „Bazine de înot”, ce se adresează autorităţilor publice locale care solicită construirea de bazine noi, finalizarea structurilor începute precum şi reabilitarea bazinelor de înot existente, conform normelor europene privind accesibilitatea populaţiei la facilităţi pentru practicarea sporturilor.

În cadrul acestui program era inclusă pentru finanţare şi realizarea unui  bazin de înot olimpic în municipiul Brăila. În acest sens, Consiliul Local Municipal Brăila a pus la dispoziţia CNI terenul necesar construirii unui bazin olimpic la nivelul cerinţelor internaţionale.

Având în vedere faptul că până acum CNI nu a demarat lucrările de construcţie pentru acest obiectiv deosebit de important pentru un oraş care a dat numeroşi campioni olimpici la înot, vă întreb, doamnă ministru, în ce stadiu se află construirea bazinului de înot olimpic din municipiul Brăila, şi când preconizaţi că va fi finalizat acest proiect ?!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-