Published On: mie, Iun 22nd, 2011

Un taximetrist de 40 de ani s-a inecat in Dunare

Share This
Tags

* omul conducea o barca ce s-a lovit de o barja si s-a rasturnat * fetita sa, de 7 ani, privea totul de pe mal, alaturi de niste colegi ai barbatului

Un taximetrist de 40 de ani a pierdut astazi in Dunare, sub ochii catorva colegi si ai copilei sale de 7 ani. Eugen Coman a iesit pe fluviu ca sa-si incerce barca, dupa ce ii montase un motor nou. El venise la fluviu insotit de fiica sa si de cativa taximetristi care venisera sa-l vada de pe mal. Intial, omul a vrut sa ia in barca si copilul, insa colegii lui i-au spus ca ar fi mai bine sa incerce intai el motorul si daca acesta merge bine, sa revina la mal si sa o ia si pe cea mica in plimbare. Barbatul a fost de acord, a urcat singur in barca in dreptul Capitaniei si a pornit-o, navigand aproape de mal. Motorul s-a oprit de cateva ori, insa omul a reusit sa porneasca ambarcatiunea din nou. Ultima data, motorul s-a oprit aproape de firma Transeuropa,  iar din cauza curentului, barca s-a izbit de o narja stationata in zona si s-a rasturnat. Taximetristii aflati pe mal au vazut cum colegul lor a cazut in apa, cum striga dupa ajutor si cum se duce in adancuri.      

Oamenii nu-si explica ce s-a intamplat, pentru ca barbatul stia sa inoate. Ei si-au anuntat colegii prin telefon si o multime de taximetristi au venit la fata locului, in speranta ca pot ajuta cu ceva si ca Eugen Coman va iesi la suprafata. Taximetristii povestesc ca acesta trecuse in utima printr-o perioada foarte grea, dat fiind ca divortase de sotia, plecata in Spania si a trebuit sa lupte pentru custodia fetitei, pe care acum o crestea singur. In plus, barbatul isi ingropase de curand si tatal. Taximetristii spun ca au fost inspirati ca nu l-au lasat sa ia si fetita in  barca, fiind ca acum ar fi fost si ea moarta.

 “A iesit sa probeze noul motorul, daduse circa 20 de milioane de lei pe el si chiar facuse un efort ca sa stranga acesti bani. I-a adunat cu taraita, fiindca avusese mari cheltuieli in ultima vreme. S-a chinuit sa stranga banii, ca sa cumpere un motor care l-a omorat… Avea o barca de-asta de aluminiu si a iesit cu ea pe Dunare, ca sa o probeze.  Motorul s-a stricat de vreo cateva ori. Cand a ajuns in apropierea bajelor, el a turat motorul, barca s-a inclinat si s-a lovit cu prova de prova barjei. Atunci el s-a speriat, barca s-a inclinat si Gelu a cazut in apa. Stia sa inoate, nu ne-am speriat, dar dupa aceea l-am auzit ca a strigat o data “ajutor!” si i-am strigat si noi sa inoate pana la mal. Pe urma s-a dus la fund si el si barca”, a povestit un martor.

Taximetristii au stat mai bine de o ora pe mal, sperand ca-l vor vedea iesind din apa, insa nu s-a intamplat acest lucru.

Politistii sositi la fata locului au demarat cercetarile in acest caz.

Comentarii

comentariu

About the Author

-