Published On: mie, Iun 29th, 2011

Un militar de la Divizionul 67 Nave Purtatoare de Artilerie s-a sinucis

Share This
Tags

* barbatul, in varsta de 21 de ani, lucra ca angajat pe baza de contract la serviciul de paza * el a lasat in bilet prin care explica faptul ca nu mai rezista stresului si presiunii la care este supus, in cadrul anchetei unui pistol disparut la unitatea militara

Un tanar de numai 21 de ani si-a luat viata aseara, intr-un gest de disperare, aruncandu-se inainte trenului, in zona cartierului Obor. Incidentul s-a intamplat in jurul orei 20, cand mecanicul unui marfar care mergea catre Lacu Sarat l-a vazut pe barbat in apropierea sinelor, a tras semnalul sonor, ca sa-l faca atent, insa acesta nu s-a indepartat din zona. Cand trenul a ajuns la cativa metri de el, barbatul, in varsta de 21 de ani, si-a pus capul pe calea ferata si a fost pur si simplu decapitat.

Politistii sositi la fata locului au gasit asupra acestuia, intr-o borseta, niste bani, un pachet de tigari si un bilet de adio cutremurator, in care autorul, Daniel Musat, caporal la Divizionul 67 Nave Purtatoare de Artilerie, acuza presiunile la care este supus de superiorii sai, care, in opinia lui, incercau sa-l scoata vinovat de disparitia unui pistol din unitate, in luna mai.

Mai exact, este vorba despre un incident din data de 18 mai, cand a fost constatata lipsa unui pistolului de calibrul 7, 65 mm din dotarea armamentului individual, in timpul activitatilor de curatare si intretinere a armamentului, dupa ce, cu o seara in urma, cadrele militare au fost la o sedinta de tragere intr-un poligon. Dupa numai patru zile, pistolul a fost gasit in incinta Divizionului, insa  comisia de ancheta infiintata la comanda sefului Flotilei continua cercetarile privind imprejurarile in care s-a produs disparitia armei, pentru a-I identifica pe cei care se fac vinovati de incident.

In biletul de adio, tanarul jura ca este nevinovat si spune ca nu mai rezista stresului. El isi cere iertare de la mama si de la fratele sau, carora le scrie, printre altele: “Viata este crunta, dureroasa. Ma duc langa tata (…) M-am saturat de presiunile de la locul de munca in legatura cu acel pistol disparut si ca 2 persoane incearca sa ma bage pe mine in rahat. Ma jur ca nu am facut nimic in legatura cu acel pistol” (…) Aceasta este singura mea cale sa scap. Daca nu lucram in MapN, nu faceam acest gest crunt. Daca nu ma sinucideam, faceam puscarie, datorita celor 2 oameni. (…) Frate, uita-te sub pat si gasesti asigurarea mea de viata (…) Frate, sa nu te angajezi niciodata in armata!”.

Sinucigasul le lasa un ultim mesaj si colegilor din unitate: “Dragi colegi, sunt nevinovat”.

In bilet, tanarul pomeneste doua nume: Coman si Dobrea. In plus, el ii cere mamei sale sa lupte, daca este nevoie, si la tribunal, ca sa-i apere numele, fiindca el nu a avut nimic de-a face cu disparitia pistolului.

Vecinii barbatului au fost zguduiti de vestea disparitiei lui Daniel, despre care au numai cuvinte de lauda, ca si de despre fratele acestuia. Oamenii stiau ca tanarul avea probleme la serviciu si spun ca acesta povestise ca se temea foarte tare ca va fi dat afara sau va ajunge inchisoare, desi este nevinovat. Unii dintre ei au incercat sa-l imbarbateze si i-au spus ca daca va fi disponibilizat, isi va gasi de lucru in alta parte, fiindca este tanar si muncitor. Cu totii aveau incredere in nevinovatia lui si spun ca acesta era un model, ca si bun simt, cumintenie si onestitate. Vecinii spun ca sinuciderea lui Daniel este cu atat mai tragica, in conditiile in care in urma cu cativa ani si tatal acestuia, care lucra tot in armata, s-a sinucis tot pe calea ferata si tot din motive ce tineau de serviciu.

Trupul barbatului a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala, in vederea efectuarii necropsiei, iar politia a deschis dosar penal, in acest caz.

Comentarii

comentariu

About the Author

-