Published On: vin, Iun 3rd, 2011

Stancu vrea sa limiteze drastic accesul in spital pentru rudele celor internati

Share This
Tags

* presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, sustine ca persoanele straine pot fi purtatoare de virusi, care fac mai mult rau decat bine bolnavilor * pacientii nu se vor putea intalni cu rudele decat intr-o sala special amenajata, nicidecum in propriile saloane

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, vrea sa puna capat obiceiului impamantenit in spitalele brailene, potrivit caruia rudele celor internati intra ca le ei acasa, la orice ora din zi si din noapte si umbla pe unde vor, prin tot spitalul. El spune ca familiile celor internati au tot dreptul sa-i viziteze pe bolnavi, insa acest lucru trebuie facut in astfel de conditii, incat sa nu se umple spitalul cu microbi adusi din afara de cei asa-zis sanatosi. Stancu are de gand sa procedeze ca in spitalele din tarile vest-europene, unde vizitatorii au acces in unitatile medicale doar in anumite zone, iar intalnirea cu rudele internate se face in sali special amenajate. In acest fel, saloanele unde sunt internati pacienti nu vor mai fi locuri de pelerinaj, in care intra zeci de persoane straine, zilnic: “Apartinatorii nu au ce sa mai caute in spitale, am discutat asta si cu sefii de sectie, am discutat si cu comisia medicala, le-am explicat ca sunt cheltuieli suplimentare in spital, pentru ca orice persoana care intra intr-un spital poate sa fie purtatoare de diversi microbi si chiar am dat indicatii, asa cum ne-au spus specialistii, sa schimbam periodic materialele dezinfectante, pentru ca la un moment dat, daca dai cu aceeasi substanta, microbii respectivi devin imuni, nu mai reactioneaza, nu mai pot fi omorati. Sunt chestiuni facute stiintific”.

Intrebat daca se gandeste sa interzica total accesul rudelor pacientilor in saloanele din spital unde sunt internati acestia, Stancu a explicat: “Ma gandesc sa  facem cum se face in toata Europa, sa facem o sala in care bolnavii se pot intalni cu familiile lor, dar in rest, apartinatorii nu au ce sa mai caute peste tot in spital. Atat timp cat avem mancare, cat avem medicamente, cat a crescut calitatea actului medical, nu cred ca mai este cazul sa se intample asa ceva”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-