Published On: vin, Iun 17th, 2011

Stancu promite ca se implica in rezolvarea situatiei conflictuale de la teatru

Share This
Tags

* dat fiind ca, de luni de zile, primarul nu pare capabil sa rezolve chestiunea, iar conflictul dintre conducere si angajati degenereaza la teatru, afectand activitatea din institutie, presedintele CJ declara ca va vedea despre ce este vorba acolo * Gheorghe Bunea Stancu face acest lucru dupa ce, intr-o petitie on-line in care un grup de braileni strange semnaturi pentru schimbarea managerului teatrului, i se cere public sa se implice 

Dupa ce timp de mai multe saptamani, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a multumit sa isi dea cu parerea,  ca o autoritate care nu este direct raspunzatoare, despre conflictul dintre actorii si managerul teatrului “Maria Filotti”, acesta a decis sa se implice in incercarea de a rezolva problema. Stancu a luat aceasta hotarare in contextul in care semnatarii unei petitii on-line ii cer public sa faca ceva pentru ca disputele din teatru sa nu escaladeze la un nivel la care activitatea institutiei sa fie grav afectata. Mai exact, grupul amintit a intocmit o petite on-line in care cere consilierilor municipali si judeteni, primarului, presedintelui Consilului Judetean, sefului Directiei pentru Cultura, dar si altor factori sa ia masuri, inainte ca  o institutie care a facut onoare Brailei sa se duca de rapa, sub conducerea lui Bodolan.

Stancu a precizat ca din punct de vedere legal, teatrul este in subordinea Consiliului Local Municipal si al Primariei, insa, daca a fost somat sa se implice in rezolvarea problemei, va incerca sa faca acest lucru, in limitele competentelor sale: “La teatru a venit domnul Bodolan probabil cu conceptii bucurestene, ca sa nu le numesc altfel. Eu cred ca acolo nu s-a intronat ordinea si nu poti dintr-o data sa rezolvi aceasta problema, ci trebuie sa o faci cu tact si cu rabdare. Probabil ca o parte dintre actorii braileni care sunt de multi ani aici au avut alta relatia cu doamna Antonescu, cu doamna Veronica  Dobrin, iar acum, domnul Bodolan a venit cu proiectele lui de management, cu alt stil, care probabil se poarta prin alta parte. Nu in ultimul rand, trebuie discutate si calitatile lui manageriale, ca si asta este o arta, sa conduci un colectiv de oameni.

Eu pot sa discut orice, dar trebuie sa vad in  ce calitate o fac. De obicei, nu prea imi place sa imi bag lingura in ciorba altora. Ceea ce pot sa spun este ca ma aplec asupra subiectului respectiv, o sa stau de vorba cu Bodolan, sa vad si eu, sunt tare curios care este problema. Noi am mai avut discutia asta cu dvs, presa, iar eu i-am recomandat primarului sa faca o comisie din oameni care se pricep, consilieri sau altii, sa ii poata analiza managementul domnului Bodolan, atat cat a fost el. V-am dat exemplu cu spitalele, la Consiliul Judetean: pentru managerii spitalelor, contractul este pe un an, atat, si se poate analiza activitatea din 3 in 3 luni. Eu n-as fi semnat un contract pe 4 ani la teatru, mai ales ca nu stiu ce teatru a mai condus Bodolan asta, o fi condus, dar nu stiu eu pe care le-a condus. I-as fi dat contract pe un an de zile. Din punctul meu de vedere, teatrul brailean a avut o mare traditie, locatia este foarte buna, dar trebuie si intretinuta, trebuie crescuta calitatea umana, trebuie create facilitati pentru a veni artisti importanti la Braila, asa cum incercam sa facem in alte domenii, cum am vorbit de invatamant, de Sanatate. Eu cred ca lucrurile se pot aranja, dar cu dialog, fara sabie scoasa, fara aere din astea de mari intelectuali. Toti trebuie sa intelegem ca nu este o perioada foarte buna din punct de vedere material si daca nut e mai intelegi nici ca factori umani, atunci nici nu mai ai chef sa vii la serviciu”.

Amintim ca zilele trecute, a fost lansata pe internet o petitia contra lui Mircea Bodolan, cu titlul “SOS Teatrul din Braila!”, la adresa

http://www.petitieonline.ro/petitie/sos_teatrul_din_braila -p62438048.html .

Comentarii

comentariu

About the Author

-