Published On: vin, Iun 17th, 2011

Spitalul Judetean a incheiat contract cu o firma specializata pe infectii nosocomiale

Share This
Tags

* unitatea nu avea un epidemiolog, asa incat a angajat o firma care sa se ocupe de acest serviciu extrem de important

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a anuntat astazi ca Spitalul Judetean a incheiat contract cu o firma specializata in domeniul infectiilor nosocomiale, care va fi responsabila, de acum inainte, de prevenirea aparitiei infectiilor sau chiar a epidemiilor, in unitatea medicala amintita.

“S-a incheiat un contract cu o firma specializata pentru infectii nosocomiale, pentru ca noi nu avem epidemiolog la spital. Aceasta firma se va ocupa de tot ceea ce insmena autorizari ale spitalului si va face monitorizarea zilnica a ceea ce inseamna microbi si circuite in Spitalul Judetean, pentru a preintampina accidente de acest gen”, a declarat Stancu.

Precizam ca infectia nosocomiala este infectia contractata in spital sau in alte unitati sanitare cu paturi si se refera la orice boala datorata microorganismelor, boala ce poate fi recunoscuta clinic sau microbiologic, care afecteaza fie bolnavul datorita internarii lui in spital sau ingrijirilor primite, fie pacientul spitalizat sau in tratament ambulatoriu, fie personalul sanitar datorita activitatii sale, indiferent daca simptomele bolii apar sau nu in timp ce persoana respectiva se afla in spital.

Supravegherea epidemiologica pe care o va face firma respectiva se refera activitatea de colectare, analiza, prelucrare, interpretare a datelor, necesara pentru cunoasterea frecventei infectiilor nosocomiale si identificarea factorilor de risc.

Potrivit legislatiei in vigoare, datele se prelucreaza si se analizeaza saptamanal de catre serviciul de supraveghere si control a infectiilor nosocomiale, serviciu care are obligatia intocmirii unei dari de seama statistice trimestriale si transmiterii acesteia catre Directia de Sanatate Publica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-