Published On: Soare, Iun 12th, 2011

Simpatizantii PDL pot fi promovati pe bani

Share This
Tags

* o spune deputatul PSD de Braila Cristian Rizea

“În România de astăzi, sistemul functionează pe baza favorizării furtului. Dimensiunea coruptiei în statul de drept este alarmantă. Banul public este întrebuintat după culoarea politică, clientela PDL fiind în permanentă cu buzunarele pline”, scrie deputatul PSD Cristian Rizea.

“Vina o are actuala conducere care a politizat toate sectoarele vietii publice. Mai concret, contra bani, un ministru sau un secretar de stat poate promova de pe o zi pe alta „simpatizanti” înfocati ai PDL-ului. Omul de rând nu mai poate spera la functii înalte dobândite prin profesionalism si competentă, ci trebuie doar să fie bine văzut în ochii „celor mai mari” si să-si plătească functia dorită.

Parcă ne-am întors în era comunistă, când totul functiona pe cunostinte, relatii, pile. La primărie, la medic, la guvern, la politie puteai să ajungi doar „cu pile”, iar cei care ocupau functii mari, erau „de sus” numiti. Degeaba am făcut o revolutie, degeaba au murit tineri pentru democratie. Regimul democratic este doar teoretic! Practic, actuala conducere ar vrea să vadă în jur doar „portocaliu”.

Mai nou ne paste o mare reformă. Proiectul propune o modificare a Constitutiei. Ca în era comunistă, se doreste revenirea la un regim în care un singur om, împreună cu partidul său, detinea puterea, iar restul populatiei trebuia să se supună neconditionat.

Cam la asta se rezumă democratia în România anului 2011. Avem nevoie de o schimbare pentru a vedea că functionează ceva si în tara aceasta. Și schimbarea trebuie să fie cu adevărat democratică, pentru a ne putea baza pe o justitie cu reguli clare si reale, care aplică o lege general valabilă pentru toti locuitorii unui stat”, mai spune deputatul social-democrat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-