Published On: lun, Iun 6th, 2011

Simionescu are o mai mare certitudine ca va castiga un nou mandat de primar in 2012

Share This
Tags

* sentimentul de confort sporit in cursa electorala i-l da votul intr-un singur tur de scrutin 

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, este multumit, ca persoana privata, de solutia alegerii primarilor intr-un singur tur de scrutin, dar ca om de administratie, ar fi preferat alegerile in doua tururi. El considera insa ca, in primul rand, se punea problema de a folosi aceeasi varianta de vot si pentru presedintii de consilii judetene si pentru primari, pentru ca, de fapt, sunt acelasi tip de alegeri, locale: “Ca este dintr-un tur sau din doua, noi trebuie sa avem o legislatie unitara pentru acelasi tip de algeri, deci pentru alegerile locale trebuie sa ne hotaram daca facem alegeri dintr-un tur de scrutin sau din doua, fie ca e vorba de primar sau de presedintele CJ – ma refer  la voturile care sunt uninominale. Daca discutam strict din punctul de vedere al cheltuielilor, sigur ca sunt niste reduceri, dar nu stiu in ce masura sunt atat de semnificative, daca acest cheltuieli le facem o data la 4 ani si deci nu stiu daca argumentul asta este unul cu adevarat elocvent si decisiv, in a lua o hotarare pe aceasta tema. Daca discutam insa despre reprezetativitate, legitimitate a persoanelor care sunt alese, este o discutie in favoarea alegerilor in doua tururi de scrutin.

Iarasi este adevarat ce se spune, ca intre doua tururi, pentru a se obtine diverse tipuri de sprijin, se fac diverse negocieri in care se promit diverse functii, aliante in cadrul consiliilor locale. Deci sunt argumente si pro si cotra; o singura certitudine exista, europenii sunt nedumeriti cand vad ca pentru acelasi tip de alegeri, cele locale, noi avem abordari diferite, intr-un singur tur de scrutin, la presedintele de consiliu judetean si in doua tururi de scrutin, la primar. Ponderea europeana este cu doua tururi de scrutin”.

Intrebat daca, personal, este mai linistit acum, daca se va merge pe un singur tur de scrutin la Primarie, pentru ca este avantajat in fata contracandidatilor, Simionescu a spus: “Daca ma luati pe mine personal, eu sunt avantajat. Din punctul meu de vedere, ca om de administratie, insa, e preferabila varianta in doua tururi, daca discutam despre legitimitate si la Primarie si la consiliul judetean.

E o oarece… hai sa nu spunem liniste, ca nu e genul meu sa fiu foarte linistit din punctul asta de vedere, dar e o mai mare certitudine, sau e un risc mai mic sa pierd competitia, in alegeri”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-