Published On: vin, Iun 10th, 2011

Sa dea Domnul sa nu mai ploua, fiindca brailenii nu au platit taxa de dezastre si calamitati!

Share This
Tags

* daca vremea ramane in aceeasi parametri de umiditate ca in primele 4 luni, e de rau * din aceasta luna, ANIF-ul nu mai are voie sa porneasca statiile de desecare in zonele unde proprietarii nu au platit taxa de dezastre, adica cam peste tot  

Nivelul mare al precipitatiilor din iarna amului trecut si primele luni ale anului curent au facut necesare activitati intense ale instalatiilor ANIF, pe partea de desecare-drenaj.

“Spre deosebire de anii precedenti, iarna anului 2010 si primavara anului 2011 au fost bogate in precipitatii, astfel incat nivelele ridicate din canalele de desecare au mentinut nivelul panzei apei freatice ridicat, necesitand functionarea statiilor de desecare la capacitate, conform regulamentelor de exploatare pentru mentinerea nivelelor de exploatare in canale si evacuarea apei de pe terenurile agricole cu luciu si exces”, se arata intr-un raport al sefului sucursalei Arges –Ialomita – Siret a ANIF, Alfredo Pascale.

Potrivit documentului amintit, la 30 aprilie 2011 se consumasera 4.905 MWh, valoarea energiei electrice fiind de 1.836.174 lei, cu un volum de apa evacuate de 120.944 mii mc.

Din nefericire, de la 1 iunie, potrivit unui ordin al Ministrului Agriculturii, ar trebui sa specialistii ANIF sa nu mai realizeze astfel de lucrari decat pe suprafetele pentru care proprietarii au platit “taxa de dezastre si calamitati naturale”.

Avand in vedere ca, pana la aceasta data, doar din circa 14.000 de persoane vizate, doar vreo 70 au achitat taxa amintita, ar inseamna ca angajatii ANIF pot sa tina pompele inchise mult si bine. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-