Published On: lun, Iun 6th, 2011

Primarul nu vrea sa decida “pe picior” soarta lui Bodolan

Share This
Tags

* edilul-sef Aurel Simionescu are nevoie de o analiza mai aprofundata, pentru a decide daca managerul teatrului, Mircea Bodolan, este bun sau nu in aceasta functie * primarul admite insa ca este posibil ca in toamna, cand si-a fixat singur termenul-limita, ar putea amana din nou luarea unei decizii

Primarul municpiului, Aurel Simionescu, este hotarat sa nu ia nicio decizie transanta pana in toamna, in ceea ce-l priveste pe managerul teatrului “Maria Filotti”, desi are nenumarate semnale ca situatia tensionata din aceasta institutie nu s-a rezolvat. Desi in urma cu circa doua luni  isi fixa singur un termen de doua-trei saptamani, ca sa hotarasca daca ii cere sau nu demisia lui Mircea Bodolan, pentru a rezolva conflictul din teatru, ulterior, edilul-sef s-a razgandit si a prelungit termenul pana in noimebrie, cand se implineste un an de mandat al managerului. Simionescu amana rezolvarea conflictului dintre manager si subordonatii din teatru desi  admite ca situatia, din punct de vedere administrativ, nu s-a imbunatatit cu mult, iar actorii au anuntat deja ca, din punctul lor de vedere, nu mai exista cale de impacare cu Bodolan. Primarul constata ca, de sila, de mila, actorii continua sa joace in spectacolele dramaticului brailean si ca activitatea nu s-a blocat complet, asa incat, din punctul lui de vedere, treaba merge, in teatru: “Fara actori si fara Primarie nu are cum sa traiasca teatrul. Nu are cum! Nu se poate lua insa o decizie acum, legat de domnul Bodolan, nu sunt de acord eu sa iau masuri pe o discutie, pe o suparare a cuiva sau a altcuiva. Sunt lucruri pe care trebuie sa le privim cu obiectivitate, sa le analizam, exista un contract  de management despre care trebuie sa vadem in ce masura se respecta, analiza contractului se face la un an dupa incheierea lui, nu putem sa discutam asa, pe picior; “Gata, nu mi-a placut cineva, il dam afara!”. Daca lucrurile se aseaza, e bine, daca nu, asa cum v-am mai spus, ne despartim in conditii rezonabile, spun eu – daca va fi cazul. Dar eu sper sa nu se ajunga la asa ceva”.

Intrebat daca nu cumva va amana din nou o decizie transanta in toamna, cum a facut-o si acum, Simionescu n-a exclus aceasta posibilitate: “Functie de ce va rezulta din analiza contractului de management, se poate discuta, cu plus si cu minus”.

Instiintat ca, dincolo de ceea ce se vede de la distanta, actorii nu sunt multumiti de situatia de fapt si conflictul poate rabufni oricand, edilul-sef a explicat, linistit: “Eu spun un lucru: colaboararea trebui sa existe in domeniul artistic. Actorii trebuie sa-si faca treaba si sa scoata spectacole bune, cu regizori, cu tot ce trebuie, partea administrativa trebuie sa le asigure conditiile necesare. Managerul trebuie sa gestioneze foarte bine atmosfera din teatru, care trebuie sa fie prielnica lucrului. Nu poate sa o faca, o sa vedem. El si-a schimbat oarecum atitudinea, nu stiu daca o face din foarte multa convingere sau din faptul ca a inteles ce i s-a reprosat, o sa vedem care este reactia. Deocamdata mie mi se spune ca spectacolul de la Iasi a iesit foarte bine, dar ca au avut niste sincope administrative, iarasi – si de asta le-am cerut proiect si responsabilitate. Ei isi pregatesc festivalul de teatru, deci pe partea artistica, lucrurile sunt aproximativ asezate. Daca discutam despre partea administrativa, umana, etc, mai sufera…”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-