Published On: lun, Iun 27th, 2011

Peste 53 de milioane Ron, platite brailenilor, pentru diverse prestatii sociale

Share This
Tags

* este suma achitata in primele cinci luni ale anului 2011 de Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Braila, pentru diverse ajutoare  si indemnizatii  

In primele cinci luni ale anului, Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Braila a alocat un total de 53,11 milioane Ron pentru plata diverselor ajutoare, stimulente sau indemnizatii. Potrivit unui raport prezentat recent de directorul Agentiei, Anca Vasiliu, s-au platit 17,5 milioane Ron pentru alocatiile aferente unui un numar de 59.252 de copii. De asemenea, au fost platite 21,9 mii lei pentru alocatia familiala complementara aferenta unui numar de 99 beneficiari si alte 16,5 mii lei, pentru alocatia de sustinere pentru familia monoparentala, aferenta unui numar de 40 de beneficiari. In plus, circa 1 milion Ron a fost destinat alocatiilor pentru sustinerea familiilor, aferente unui numar de 3114 beneficiari.

Pe Legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului, au fost achitate 287 mii Ron, pentru 575 alocatii de plasament si circa 10 milioane RON pentru stimulente, indemnizatii si asigurari de sanatate  aferente cresterii copilului, aferente unui numar de aproximativ 5.000 de beneficiari.

Trecand de la copii la adulti,  in peroada mentionata s-au alocat aproape 8 milioane Ron pentru ajutoarele de incalzire, de care au beneficiat peste 26.500 de familii. Alte 16 milioane Ron au fost alocate pe Legea privind venitul minim garantat, pentru ajutoare sociale, alocatii, drepturi aferente perspanelor cu handicap.

In plus, specialistii Agentiei “au acordat consiliere juridica unui numar de 400 de persoane fizice si juridice, pe probleme de raporturi de munca, privind mai ales acordarea drepturilor salariale, desfacerea contractului indvidual de munca din initativa angajatorului, fara acordarea preavizului si a drepturilor salariale stabilite de legislatia in vigoare, plata orelor suplimentare si a concediilor, a platilor compensatorii, acodardarea prestatiilor sociale, acordarea drepturilor persoanelor persecutate pe motive politice”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-