Published On: lun, Iun 13th, 2011

Marti, 14 iunie, este Ziua Mondiala a Donatorului de Sange

Share This
Tags

* sloganul stabilit de catre reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii este “More blood, more life” -  “Mai mult sange, mai multa viata”

 Ziua Mondiala a Donatorului de Sange va fi sarbatorita si in Romania pe data de 14 iunie. Cu acest prilej, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange (FDBS) va oferi romanilor pliante cu informatii legate de donarea de sange.

Ca si in ceilalti ani, sloganul stabilit de catre reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii este “More blood, more life” . Scopul Zilei Mondiale a Donatorilor de Sange este sa ajute la constientizarea importantei donarii benevole de sange.

Aniversarea marcheaza nasterea austriacului Carl Landsteiner – laureat al premiului Nobel pentru descoperirea grupelor de sange si a Rh-ului, lucruri care au facut posibile transfuzia de sange fara risc.

In prezent, 62 de tari dispun de un serviciu de transfuzie bazat pe voluntariat. Declaratia de la Melbourne, din 2009, a stabilit anul 2020 ca data limita in care toate tarile sa fie integrate in sistemul de donare de sange benevola si neremunerata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-