Published On: lun, Iun 20th, 2011

Judecatoria Insuratei a fost salvata de la desfiintare

Share This
Tags

* astazi, in plenul Senatului, s-a aprobat scoaterea instantei din Insuratei de pe lista judecatoriilor ce vor fi desfintate

Dupa lupte seculare care a au durat cateva luni, Judecatoria Insuratei a fost salvata de la desfiintare. Asa cum am aflat de la senatorul PSD de Braila Ion Rotaru, astazi a fost discutat  in Senat proiectul de lege privind desfiintarea unor instante judecatoresti si a parchetelor de pe langa acestea, care fusese deja  adoptat de Camera Deputaţilor.

Dupa cum v-am mai informat, initial, in lista judecatoriilor ce urmau a fi desfiintate, conform proiectului supus analizei deputatilor, figura si cea din Insuratei. In urma lobby-ului facut de parlamentarii de Braila,

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a eliminat de pe lista Ministerului Justitiei instantele care au functionat pana acum, dar au avut o activitate redusa, ramanand strict doar instantele care nu au functionat niciodata. Mai apoi, in plenul Camerei Deputatilor, a fost aprobata lista finala pe care, din 24 de instante propusese Ministerul Justitiei, au ramas doar 8, intre care nu figura si Insurateiul.

Aceasta prima victorie a fost insa iluzorie, pentru ca atunci cand proiectul a ajuns la Senat, Judecatoria Insuratei era din nou pe lista, astfel incat demersurile pentru salvarea instantei respective au fost luate din nou, de la zero.

Atunci cand Comisia Juridica a Senatului a luat in discutie proiectul de lege amintit, membrii acesteia au aprobat scoaterea de pe lista a Insurateiului, in urma amendamentului depus de braileanul Ion Rotaru. Dupa aceasta a doua victorie, astazi, s-a castigat razboiul pentru salvarea instantei amintite, dat fiind ca senatorii au aprobat in plen lista astfel modificata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-