Published On: lun, Iun 27th, 2011

Joaca de-a Robinson Crusoe, in Parcul natural Insula Mica a Brailei

Share This
Tags

 * cateva zeci de copii din mai multe judete ale tarii au participat la Concursul national de ecoturism “Danubius”

Cea de-a  IV-a editie a Concursului national de ecoturism “Danubius” a adus la Braila echipe ale Palatelor copiilor din 16 judete ale tarii, printre care Covasna, Constanta,  Brasov, Vrancea, Gorj, Tulcea, Botosani si Bacau. Desfasurat in perioada 22-27 iunie, in Parcul natural Insula Mica a Brailei, in organizarea Palatului Copiilor si Elevilor din Braila si a Inspectoratului Scolar Judetean, cu sprijinul  Ministerului Educatiei si Cercetarii, concursul a fost, mai degraba, o tabara de pregatire pentru adevaratii “barbati”, in cadrul careia elevii si-au dovedit indemnarea in activitati de orientare, in vanat, pescuit, in supravietuiesc in conditii de izolare, dar si talentele artistice.

Dupa cum declara reprezentantul organizatorilor, Ghita Nedelcu, de la Palatul Copiilor Braila, prin astfel de actiuni se doreste ca elevii sa fie invatati de mici pe copii cu traiul in natura, pentru a fi capabili se descurce in conditii mai vitrege, astfel incat sa-si gaseasca hrana, sa faca focul, sa-si incorpeasca un adapost si eventual, sa gaseasca iesirea din padure.

Probele concursului au fost, printre altele, cea de orientare in teren,

respectiv parcurgerea unui traseu folosind marcaje, harta si busola, abilitati in acordarea primului ajutor, recunoasterea florei si faunei, inot, vaslit, tragere la tinta cu arc si tir, catarare, escaladare , transportul si aruncarea greutatii. De asemenea, copiii au montat corturi, au amenajat adaposturi improvizate, si-au confectionarea arcuri, sageti si sulite, cu care au vanat si au pescuit, au realizat dispozitive de filtrare a apei din Dunare pentru consum si gatit. In final, concurentii si-au dovedit talentul la compunerea unui eseu si cel de interpreti, in cadrul unor probe artistice.

In final, invingatori sau nu, toti participantii s-au considerat castigatori, in ideea ca important este sa participi, nu sa invingi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-