Published On: mar, Iun 28th, 2011

In timp ce localnicii tipa dupa drumuri civilizate, autoritatile suplimenteaza suma necesara construirii unui parc in cartierul Lacu Dulce

Share This
Tags

* Consiliul Local a aprobat alocarea a inca circa 17 mii lei, pe langa cele 3,6 milioane de lei aprobate initial pentru acest proiect * oamenii din zona spun ca n-au nevoie de parc, atat timp cat inoata in namol  

In conditiile in care brailenii din cartierul Lacu Dulce se plang sistematic de faptul ca la fiecare ploaie le sunt inundate curtile si chiar si casele si din cand in cand, ameninta ca vor da navala peste edilul-sef in biroul acestuia, ca sa-i ceara socoteala pentru promisiunile neonorate, municipalitatea se preocupa serios de amenajarea unui parc in cartier.

Vorbim despre o zona cu ulite nepietruite, fara canalizare, in care oamenii circula cu cizmele de cauciuc si-si duc copiii in brate pana la cea mai apropiata strada pietruita, pentru ca acestia sa nu ajunga plini de noroi la scoala, zona in care atunci cand ploua, nu pot intra masinile de salvare, cele de pompieri si cele de salubritate. Ei, in aceasta zona, Primaria va amenaja un falnic parc cu spatii verzi, bancute, toalete publice si chiar o fantana arteziana, fiindca, nu-i asa, localnicii chiar duceau dorul apei care tasneste in jet constant…

Ce este mai important este ca parcul va avea retea de canalizare, astfel incat parcul nu va inundat, de cate ori va ploua mai puternic.

De fiecare datacand a fost intrebat pe aceatsa tema, primarul Aurel Simionescu a explicat ca amenajarea retelei de canalizare si a drumurilor in zona face parte dintr-un proiect deja aprobat, insa lucrarile vor incepe, ce mai probabil, anul viitor, asa incat oamenii mai au putin de asteptat. Ei nu mai cred insa in promisiunile edilului, iar vestea ca autoritatile au alocat atata banet pentru a amenaja un parc, cand ei vor fi obligati sa inoate in namol, pentru a ajunge pe aleile pavate, pentru a se aseza pe bancute, i-a indignat. 

Colac peste pupaza, consilierii locali au aprobat recent si suplimentarea sumei aferente cheltuielilor decontate de la bugetul local pentru realizarea proiectului. Mai exact, la cele 3,6 milioane de lei aprobate initial, li se mai adauga suma de 16.913,60 lei.

Reamintim ca proiectul “Extindere spaţii verzi prin realizarea unui parc in cartierul Lacu Dulce” vizeaza, pe langa amenajarea propriu-zisa a spatiilor verzi, lucrari de drumuri, retele de apa si canalizare, instalatii de iluminat, precum si o fantana arteziana, fantani de baut apa, retea de irigatii, banci si toalete ecologice. Finantarea proiectului se face de la bugetul local si de la Fondul de Mediu, in cadrul Programului national de imbunatarire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, iar suma totala este de 3.618.590,95 lei, fara TVA.

Suplimentarea sumei alocate de la bugetul local pentru acest proiect este cauzata de concluziile unui control efectuat de catre Curtea de Conturi,  potrivit careia profitul si TVA aferenta profitului pentru lucrarile executantilor nu intra in categoria cheltuielilor eligibile finantate din Fondul de Mediu, urmand a fi decontate de beneficiarul lucrarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-