Published On: mie, Iun 1st, 2011

Se reabiliteaza grupurile sanitare din Spitalul Judetean!

Share This
Tags

* lucrarile au inceput deja si trebuie finalizate in 3 luni * pe langa toalete, se mai refac instalatiile electrice si tamplaria la ferestre

Spitalul Judetean Braila beneficiaza in aceasta perioada de investitii majore nu doar in aparatura si instumentar medical, ci si intr-un sector care este nu mai putin important pentru bolnavii internati aici: instalatiile sanitare, cele electrice si tamplaria PVC.

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a anuntat ca in Corpul A al spitalului incep lucrarile la noile instalatii sanitare, se refac instalatiile electrice si se monteaza tamplarie de tip termopan. Toate acestea urmeaza sa se finalizeze in 90 de zile. Valoarea lucrarilor este de circa 92.000 de euro, fara TVA, pentru echipamentele sanitare si instalatiile electrice, la care se adauga circa 75.000 de euro, pentru lucrarile de tamplarie.

“Am semnat contractele pentru reabilitarea grupurilor sociale din Corpul A. Lucrul acesta va rezolva problema dusurilor si a toaletelor, in conditii igienice. Stiti ca sunt unii straini care prima data cand intra undeva incep cu verificarea toaletei, ca sa-si dea seama cat este totul de curat; de la principiul asta am pornit si eu.

A fost semnat si contractul cu termopanele, incep deja lucrarile. S-a dat comanda pentru Computerul Tomograf, lucrarile vor fi gata la 15 iunie, CT va fi instalat si probabil ca in luna iulie, asa cum am spus, va functiona. In principiu, suntem in grafic, am ajuns la un indice de complexitate medicala de 1.45 si impreuna cu domnul senator Rotaru si altii care vor sa ne ajute, ne luptam pentru categoria a II-a la Spitalul Judetean de Urgenta. Au plecat documentele catre minister pentru aviz si dupa aceea, in 30 de zile, exista obligativitatea de a fi data o Hotarare de Guvern pentru comasarea celor doua spitale.

O sa discutam si situatia personalului de la Obstetrica- Ginecologie, care va fi viitoarea organigrama, care va fi dezbatuta in Consiliul Judetean si va trebui sa luam din nou aviz de la Ministerul Sanatatii, pentru ca structura se modifica, se mareste. Una peste alta, eu zic ca suntem in grafic ”.

Seful Consiliul Judetean are de gand sa mai investeasca in acest an circa 30 de milioane de lei in Spitalul Judetean de Urgenta, doar pentru modernizarea si dotarea sectiilor de Terapie Intensiva, Cardiologie, Pediatrie si Neurochirurgie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-