Published On: joi, Iun 23rd, 2011

Guvernul PDL-UNPR-UDMR spune ca desfiintarea judetului Braila nu este o problema de interes local

Share This
Tags

* cam aceasta va fi explicatia pentru care prefectul Dumitru Popa va fi pus sa conteste in contecios organizarea referendumului ce va fi hotarat de  Braila, la finele acestei luni * PDL-ul si aliatii sai considera ca ei pot hotari sa ne desfiinteze judetul si nu e cazul ca brailenii sa-si dea cu parerea

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, este convins ca la viitorul referendum ce se va organiza la nivel judetean, pentru ca brailenii sa fie intrebati daca sunt de acord cu desfiintarea judetului, in forma sa actuala, oamenii vor raspunde, in marea majoritate, NU. Mia mult, edilul-sef este convins ca aceasta va fi opinia majoritara in toate judetele tarii si tocmai de aceea, guvernantii incearca pe toate caile posibile sa evite organizarea acestor referendumuri, care le-ar strica planurile de reorganizare administrativ-teritoriala facute, chipurile, in interesul cetateanului.

“Eu zic ca va fi o intrebare asa, pur si simplu sa fie, pentru ca oamenii cu certitudine vor raspunde ca nu sunt de acord cu desfiintarea judetului. Noi nu vom pune o intrebare de genul << Sunteti de acord sau sunteti impotriva propunerii presedintelui Traian Basescu?>>, pentru ca este vorba daca suntem sau nu de acord, la modul general, cu o propunere de desfiintare a judetului. Spun asta pentru ca maine s-ar putea sa vina o alta propunere, din partea Guvernului sau a altcuiva, de desfiintare a judetelor si nu putem face referendum pentru fiecare propunere in parte, mai ales ca intr-un rastimp scurt, de cateva luni – un an, nu se schimba atat de drastic opinia cetatenilor pe tema respectiva.

Parerea mea personala si ca om de administratie este ca o astfel de formula de 3 niveluri administrative, la aceasta dimensiune mare, nu este una fezabila”.

In privinta faptului ca este de asteptat ca si referendumul de la Braila – care va fi aprobat in sedinta CJ de la finele lunii – sa fie contestat de prefect, asa cum s-a intamplat deja in alte judete, Simionescu a spus ca reprezentantii Guvernului in teritoriu primesc ordinul de la centru sa faca acest lucru, ca sa incerce sa impiedice organizarea referendumurilor si trebuie sa-l respecte: “Teoretic, se poate ataca orice hotarare pe care noi o dam, cu sau fara buna intentie si instanta de contecios poate sa hotarasca, iar in 30 de zile ar trebui sa se inchida subiectul. Discutia sau ma rog, subiectul contestarii, in acest caz, este legat de sintagma “interes local”. Guvernul spune ca <<nu este o problema de interes local organizarea administrativ teritoriala  tarii, ci este o problema de interes national>>, noi, de la nivel local, spunem ca indiferent de dimnesiunea la care se reflecta aceasta reorganizare, este o problema de afecteaza locuitorii zonei respective, carora li se desfiinteaza judetul si de aceea, ar trebui ca acesti oameni sa fie consultati daca sunt de acord cu asa ceva. Eu va mai spun ceva; indiferent cum se va intampla,  eu nu cred ca vreun judet va vrea sa se desfiinteze, nu cred ca va fi vreun astfel de rezultat la vreun referendum organizat in tara. Fie oamenii nu vor veni la vot, pentru ca stiti care este amploarea absenteismului din Romania, fie votul va fi unul negativ.

Ei, prefectii, au o sarcina, sa conteste aceste referendumuri si o indeplinesc…”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-