Published On: vin, Iun 3rd, 2011

Explozie intr-un bloc de pe Soseaua Buzaului

Share This
Tags

* aceasta s-a produs din cauza unei instalatii cu oxiacetilena, careia I s-a rupt furtunul * muncitorii lucrau intr-un apartament, pentru montarea unei centrale termice* ca prin minune, nimeni nu a fost ranit

Un incident de munca putea sa aiba urmari grave a fost inregistrat astazi dupa-amiaza intr-un bloc de pe Soseaua Buzaului. O echipa de muncitori lucra la montarea unei centrale termice, intr-un apartament de la etajul III al blocului, cand unul dintre barbati a dat drumul la instalatia cu flacara oxiacetilenica, pentru a taia un calorifer. Un furtun care alimenta instalatia s-a rupt si a urmat o explozie insotita de o bubuitura puternica, ce a zguduit tot blocul. Din fericire, insa nu s-a produs si un incendiu.

Locatarii care erau acasa la ora respectiva s-au speriat foarte tare si au iesit pe holul blocului, sa vada ce s-a intamplat. Unii dintre ei, intr-o stare de surescitare extrema, le-au cerut socoteala muncitorilor, acuzandu-i ca puteau sa arunce imobilul in aer. E teama san u fie agresati, indivizii si-au abandonat sculele in casa scarii si au fugit, ca sa scape de furia locatarilor.

Cum explozia a fost anuntata la 112, la fata locului au fost  trimise masini de pompieri, ambulanta, jandarmi si politisti. In fericire, insa, nu a fost nevoie de interventia echipajelor de salvare, dat fiind ca nu s-a inregistrat niciun ranit, iar pagubele materiale au fost destul de reduse, avand in vedere care putea fi amploarea incidentului.

Fiul proprietarului apartamentului in care se faceau lucrarile a fost anuntat la telefon de catre mama sa despre explozie si speriat de ceea ce s-ar fi putut intampla familiei sale, a venit acasa furios, solicitand ca firma sa plateasca daune parintilor sai si sa varuiasca apartamentul si holul blocului.

“- Nu se poate domnule, ne omora astia in casa, aici?! Am copilul mic, a bubuit sub noi, s-a speriat foarte tare, vreti sa mi se imbolnaveasca copilul? Va rog sa pregatiti autorizatia si oamenii sa aiba carte de munca, pentru ca fac reclamatie, ati auzit!”, i-a reprosat un alt locatar patroanei firmei care executa lucrarile.

Femeia, care parea extrem de confuza, am fost avertizata si de alti proprietari ca vor solicita sa fie verificata la bani marunti la toate actele si avizele.

“Dar ce s-a intamplat? Nu s-a intamplat nimic…”, repeta, obsesiv, femeia.

“Ajunsi la fata locului, s-a constat ca era vorba despre o explozie la o instalatie de sudura cu  oxiacetilena. Nu au fost victime”, a declarat  mr. Stefan Stoian, purtator de cuvant al ISU Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-