Published On: joi, Iun 23rd, 2011

Dumitru Popa, esti de acord cu desfiintarea judetului Braila?

Share This
Tags

Dupa cum ati aflat deja, conducerea Consiliului Judetean Braila are de gand sa supuna atentiei consilierilor un proiect de hotarare cu privire la organizarea unui referendum, pentru ca membrii comunitatii sa-si spuna parerea, cu privire la o problema de interes local major: posibila desfiintare a judetului, pe care o doresc PDL si UNPR. Astfel, in cadrul sedintei CJ din data de 30 iunie, consilierii judeteni isi vor exprima pozitia: este sau nu necesar un referendum, ca sa se afle si parerea brailenilor, despre stergerea judetului lor de pe harta tarii?

Experienta altor judete, unde consiliile judetene au aprobat deja organizarea unui referendum, ne face sa credem ca si la Braila, prefectul va primi ordin de la Guvern sa atace in contencios administrativ hotararea CJ cu pricina. In alte judete, motivatia oficiala pentru care prefectii au contestat aceste hotarari de CJ a fost aceea ca reorganizarea administrativ-teritoriala nu este o chestiune de interes local, ci de interes national. Altfel spus, desfiintarea judetului Braila nu este o chestiune de interes local, nu-i priveste pe braileni.

In acest context, il intrebam public pe prefectul judetului Braila: “Dumitru Popa, esti de acord cu desfiintarea judetului Braila?” si “Dumitru Popa, consideri ca brailenii nu trebuie consultati cu privire la o asemenea masura?”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-