Published On: mie, Iun 29th, 2011

Dumitriu crede ca politicienii care nu sprijina desfiintarea judetului Braila inca n-au coborat din copac

Share This
Tags

* intr-un mesaj pompos intitulat “Reorganizarea teritoriala, sau teama de progres”, postat pe site-ul PDL Braila, presedintele organizatiei, Constantin Dumitriu, sustine reorganizarea administrativ-teritoriala propusa de presedintele Basescu, adica aceea care vizeaza, printre altele, desfiintarea judetului Braila

Desi se afla intr-o binemeritata vacanta, dupa munca staruitoare din ultimele luni, avand ca scop, bineinteles, binele brailenilor, presedintele PDL local, Constantin Dumitriu, nu are liniste nici pe plaja, cu gandul la ce ar mai putea face ca sa ajute comunitatea. Dupa o matura chizbuinta, Dumitriu a decis ca unul dintre proiectele pe care trebuie sa se concentreze este cel al reorganizarii administrativ-teritoriale, stiti care, ala care vizeaza desfiintarea judetului Braila. Pai ce bine mai mare ar putea face el Brailei, decat sa-i largeasca granintele, adica sa le lateasca in sus si-n jos, mai putin in dreapta si mai mult in stanga, cat s-o mareasca de vreo sase ori? Ca galatenii au experienta in largirea granitelor peste cele deja existente, cum au facut si cu cartierul Siret…

E drept ca judetul nu s-ar mai numi tot Braila, dar asta este un element nesemnificativ. Astfel incat cel dintai sahist al judetului, filozofand pe tema progresului, s-a trezit ca ajunge cu gandul la Opozitie, despre care spune ca inca n-a coborat din copac (in timp ce PDL-ul este mult evoluat, se intelege de la sine). Intr-un material postat pe site-ul PDL Braila, Dumitriu, in calitate de sef al organizatiei judetene a partidului, transmite un mesaj pe care, probabil, l-ar vrea plin de miez.

Noua, unora, reflectiile lui Dumitriu ni se par a proveni mai degraba din putul gandirii, dar poate ca nu suntem noi capabili sa patrundem corola de minuni a gandirii marelui conducator, astfel incat va lasam dvs placerea de a savura profuzimea meditatiilor lui Dumitriu, pe tema progresului, care, in mintea lui, face casa buna cu desfiintarea actualelor judete. Daca unele pasaje va zgarie in mod neplacut vederea, mentionam ca am citat textul exact asa cum a fost publicat, fara sa ne permitem sa mai punem virgula, cratima sau ghilimele, ici si colo. Si va rugam, faceti efortul de a-l citi pe tot, ca merita:

Ce inseamna marele progres?! Noi cuceriri ale stiintei, noi spatii explorate de om, clonarea sau robotizarea? La o prima vedere suntem tentati sa alegem toate aceste variante si chiar sa mai adaugam si altele. Numai ca aceasta procesiune neintrerupta, numita sec istoria lumii, este de fapt mult mai simpla din punct de vedere evolutiv. Doi pasi, pe care nu suntem obligati sa-i parcurgem dar avem sansa de ai alege, se repeta obsedant: pasul spre evolutia intelectuala si pasul spre evolutia morala.

Opozitia politica romaneasca de azi alege doar sa priveasca si insista sa-si opreasca evolutia aici, acum crezand ca ajunsi in varful copacului lor sublima creatiune s-a incheiat. Nimeni nu-i va obliga pe acesti politicieni  sa faca cei doi pasi spre o evolutie normala pentru ca sunt durerosi si implica vointa si curaj!

Pornirile politicienilor uniunii de a cauta cu insistenta punctele nevralgice ale reorganizarii administrative sunt fundamentate doar de teama lor de a cobora din copac si a merge spre varful muntelui.

Cu toate acestea, nu inceteaza nici un moment in a-si alege modele de viata in personalitatile societatii occidentale, privind cu jind la realizarile pe care lumea de acum 50 de ani nici nu indraznea sa le viseze, convinsi fiind ca menirea occidentului este de a crea, dezvolta si a noastra de a …vorbi, de a ne impotrivi, de a face pur si simplu OPOZITIE”.

Dincolo de faptul, pe care-l repetam obsedant, ca Dumitriu ar trebui sa verifice textele ce-i sunt compuse de “specialistii” din Biroul de presa, ca sa-i invete sa mai puna virgule si sa scrie “Doi pasi, pe care nu suntem obligati sa-i parcurgem, dar avem sansa de a-i alege”, il rugam respectuos sa nu mai vorbeasca tocmai el despre evolutia morala, ca isi pierde discursul din credibilitate…

Si poate ca daca tot este pus pe meditatie, poate ar trebui sa se gandeasca la faptul ca unele persoane din Opozitie, vazandu-i pe PDL-isti jos (din copac), prefera sa ramana sus…   

Comentarii

comentariu

About the Author

-