Published On: vin, Iun 10th, 2011

Deputatul Balcan viseaza la o societate bazata pe Codul bunelor maniere

Share This
Tags

* deputatul PDL de Braila Viorel Balcan si-a inceput campania pentru Primarie cu lansarea Proiectului propriu de societate * pentru cei care-l cunosc pe Balcan, documentul este de-un haz nebun

Deputatul PDL de Braila Viorel Balcan a lansat public, pe site-ul organizatiei locale, documentul programatic numit “PROIECTUL MEU DE SOCIETATE”. Balcan creioneaza, in acest text, o lume politica fantezista, in care el insusi nu ar avea ce cauta, daca ar fi s-o zicem pe-aia dreapta.

Dat fiind ca proiectul merita citit – dar nu din motivele pe care le crede autorul – va vom prezenta articolele cele mai tari. In primul rand, deputatul PDL viseaza la societatea bazata pe “incredere”, pe care o defineste intr-un mod personal: “Art.1 . Societatea sa se bazeze pe incredere in organele statului , in parlament, in justitie si presedintie si intre cetatenii ei. Increderea, chiar daca nu este specificata si definita tehnic in constitutia nici uneaia dintre tari, se bazeaza pe acea prezumtie de nevinovatie care lasa orice relatie sa evolueze catre ceva bun, viabil, durabil sau catre polul opus, catre slabiciune, tentatie sau coruptie”.

Pai tata, daca increderea despre care vorbesti lasa relatia sa se duca spre slabiciune, tentatie sau coruptie, ca pana acum, ce-am facut ?!

Mergem mai departe, in compania lui Viorel Balcan, catre o societate in care el pune mare pret pe Codul bunelor maniere : “Art.2. Societatea sa beneficieze numai de valorile inscrise in Constitutie, Codul Civil, Codul de Onoare, Codul bunelor maniere si practici, cel al deontologiei profesionale pentru ca mai apoi fiecare dintre cetatenii acestei societati sa capete un statut de onorabilitate”.

Pentru cine il cunoaste pe Balcan, nu mai este nevoie sa spunem ca toate aceste valori il caracterizeaza din plin…

Un punct important in viziunea politica a deputatului PDL il reprezinta reactia cetateanului care sesizeaza starile de slabiciune  ale conducatorilor. Balcan face si o dizertatie pe tema slabiciunii omenesti, pe care rareori o marturisim, dar care apare, inevitabil. Deputatul ne spune si cam cum arata aceste semne de salbiciune, ca sa nu le ratam: “Art.3. Societatea sa fie intotdeauna atenta la semnele si starile de slabiciune ale conducatorilor ei, stiut fiind faptul ca, slabiciunea este ultimul lucru pe care-l marturisim dar este primul pe care-l avem si are mai multe semne de recunoastere de la dorinta avida de putere pana la plansul cu suspine ca din senin; de la o vajnica privire de vultur pana la purtarea in permanenta a ochelarilor de cal; de la o nesecata sete de reforma pana la o abila pasare a raspunderii si responsabilitatilor “.

Dupa ce ne-am revenit, fiindca marturisim ca ne-a busit din senin  plansul cu suspine, citim mai departe din declaratia de suflet a lui Balcan si aflam ca deputatul nu accepta “vamuiala”, lipsa de bun simt si mitocania: “Art.4. Societatea sa fie guvernata de bunul simt, taria de caracter si mai ales, de convingeri . Se vor semnala in continuare orice “vamuiala”,“ritzi-peala si ….pornita de la vladica sau opinca, din dorinta de a se constata cum fiecare membru al acestei societati si face cit mai bine datoria .

Nota: orice asemanare cu realitatea este pur intimplatoare!

A se respecta totusi prevederile acestui proiect pina cind aceasta societate nu falimenteaza definitiv si irevocabil din cauza implementarii neadecvate a raspunderii civile si inscrierea voita a administratorilor ei in programul nerambursabil : Coruptie si mitocaniie!”.

Nu stim altii cum sunt, dar pe noi ne-ai convins, domnu’deputat! Dar ca sa ne dai o dovada ca ai capacitatea sa implementezi regulile acestea minunate din postura de primar al municipiului, ce-ar fi sa le pui intai in aplicare in PDL Braila? Si ne oferim ca, daca te apuca slabiciunea si-ti vine sa plangi cu suspine, sa-ti oferim umarul nostru si o batista…

Comentarii

comentariu

About the Author

-