Published On: lun, Iun 27th, 2011

De teama puscariei, in luna mai, angajatorii braileni au incheiat peste 5.000 de contracte de munca

Share This
Tags

* cele mai multe a fost inregistrate in constructii, paza, comert, confectii textile

Prevederile dure ale noului Cod al Muncii, care sanctioneaza cu puscaria angajatorii care-si tin salariatii in regim de munca negru si-au aratat din plin efectele in judetul Braila. Numai in luna mai, de cand au intrat acestea in vigoare, au aparut, ca ciupercile dupa ploaie, sute de angajati in plus in constructii, cosmetica, paza, comert, confectii textile, domenii in care munca la negru era in floare.

Potrivit unui raport prezentat recent de inspectorul sef al ITM Braila, Dumitru Vaduva, “incepand cu luna mai 2011, odata cu intrarea in vigoare a modificarilor Codului Muncii, a fost implementat la nivel  teritorial Planul comun de actiune privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, incheiat intre Inspectoratul Teritorial de Munca Braila, Inspectoratul Judetean de Politie Braila, Inspectoratul de de Jandarmi Braila si Garda Financiara- Sectia Braila.

In colaborare cu institutiile mentionate, a fost intocmit graficul propriu de actiuni, fiind efectuate 457 controale la agentii economoci ce desfasoara activitati in domeniile:  constructii, prestari servicii (coafura-frizerie, cosmetica paza, comert, baruri, restaurante), industrie usoara (textile, confectii pielarie si incaltaminte).

Pentru neconformitatile constatate in cele doua domenii, relatii de munca si securitate si sanatate in munca, au fost aplicate 633 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 454.600 lei.

Referitor la identificarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata, au fost identificati 23 de angajatori care foloseau 40 de persoane, fara formele legale de incadrare, carora li s-au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 267.000 lei.

In perioada  2- 31.05.2011 s-au incheiat la agentii economici din judetul Braila un numar total de 5.024 contracte individuale de munca astfel; constructii – 837 contracte, comert – 830 contracte, confectii textile – 558 contacte, agricultura-silvicultura 448 contracte, transporturi 217 contracte, protectie si paza 204 contracte, panificatie – 157 contracte, restaurante-baruri – 149 contracte, iar restul de contracte, in alte domenii de activitate”.

Actiunile vor fi continuate si in luna iulie, confom planului comun de actiune.

Comentarii

comentariu

About the Author

-