Published On: joi, Iun 23rd, 2011

Cristian Rizea duce o fetita bolnava de leucemie la un spital din Torino

Share This
Tags

* Amalia Donose, de 12 ani, are nevoie de tratament, dupa ce boala cu care a fost diagnosticata cand avea numai sase ani a recidivat, anul trecut

Deputatul PSD de Braila Cristian Rizea s-a tinut de promisiune si a aranjat deja o prima deplasare de cateva zile pentru familia micutei Amalia Donose, bolnava de leucemie, care are nevoie urgenta de tratament in strainatate. Prezent astazi intr-o intalnire cu presa, alaturi de parintii Amaliei, Rizea a precizat ca familia Donose vor pleca marti vor pleca la Torino, la un spital pentru copii, unde  are deja programate analize complexe, pentr stabilirea exacta a stadiului bolii: “Am luat bilete pentru toata familia, si pentru mama si pentru tata, pentru ca e prima deplasare a lor, e important, e vorba de sanatatea copilului si eu cred ca e important sa-i aiba alaturi pe cei doi parinti. Am transmis si raportul medical pe care domnul Donose mi l-a dat cum cateva zile, pentru ca medicul care o va consulta pe micuta sa aiba toate detaliile si sper eu sa fie bine si sa-i dam o sansa in plus, la diagnosticul pe care-l are, de leucemie acuta limfoblastica.

Amalia va fi va fi consultata la spitalul Regina Marguerita din Torino, care este un spital de copii si are medici oncologi foarte buni; s-ar putea chiar sa dam peste un medic roman acolo. Important este sa-i dam o sansa la viata, chiar daca va fi vorba, asa cum am discutat, de un transplant. Eu voi fi sambata viitoare la Torino, ei se vor intoarce chiar sambata seara si in acea zi ne vom fi vedea, ii voi conduce la aeroport, la plecare”.

Rizea a precizat ca este vorba despre o prima deplasare pentru o consultatie foarte amanuntita, pentru stabilitea pasilor ce trebuie urmati in continuare, ca va fi vorba de un tratament sau de un transplant. Oricum, deputatul are de gand sa ajute familia Donose si pentru celelate deplasari, pe principiul ca “daca incepi un lucru, trebuie sa-l duci la bun sfarsit”.

Amintim ca micuta Carmen Amalia Donose, in varsta de 12 ani, are nevoie de tratament cu citostatice, dupa ce boala cu care a fost diagnosticata cand avea numai sase ani a recidivat, anul trecut. Cheltuielile pentru tratamentul cu citostatice, dar si pentru ingrijirea speciala a fetitei, depasesc lunar suma de 25 milioane lei, cu mult peste posibilitatile familiei Donose.

Cine doreste sa o ajute pe Amalia in lupta cu boala cumplita de care sufera o poate face donand o suma cat de mica, la orice sucursala a BRD Societe General, in conturile deschise pe numele Donose Ionica: RON- RO34BRDE090SV18610460900; EURO- RO28606400900.

Comentarii

comentariu

About the Author

-