Published On: mie, Iun 1st, 2011

Copilărie dincolo de gratii

Share This
Tags

* este genericul unor manifestări dedicate Zilei Copilului, desfăşurate la Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti

Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti  a organizat astăzi o serie de manifestări artistice, culturale şi sportive cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului.

“Sărbătorirea Zilei de 1 Iunie, în PMT Tichileşti, a devenit deja o tradiţie,  oferind copiilor din penitenciar prilejul de a socializa , de a învăţa şi exersa conduite prosociale, de exprimare talentului şi creativităţii, de manifestare a abilităţilor şi spiritului competiţional.  Astăzi 1 iunie 2011, un grup de patru minori şi tineri din P.M.T. Tichileşti au efectuat o vizită la Grădiniţa din comuna Tichileşti, au oferit copiilor daruri confecţionate în cadrul activităţilor de terapie ocupaţională: coifuri din carton, măşti, morişti, podoabe pentru fetiţe, baloane modelate, bibelouri din lut. În replică, preşcolarii au recitat oaspeţilor poezii referitoare la copilărie.

Acţiunea s-a repetat în aceaşi zi cu acelaşi grup care a vizitat şi o clasa de elevi ai Şcolii nr. 23 Mihai Eminescu din municipiul Braila.

De asemenea, sub genericul “Copilul şi copilăria“, înainte de a intra la cursuri, conducerea Şcolii de Arte şi Meserii din P.M.T. Tichileşti a felicitat întregul colectiv de elevi (minori şi tineri) oferindu-le dulciuri. Cu ocazia  “Zilei  Internaţionale a Copilului”, preotul capelan Pleşca Sorin a oficiat la capela slujba de sfintire a Apei Mici şi a oferit minorilor şi tinerilor din penitenciarul P.M.T. Tichileşti, câte o îngheţată. Cuvântul de învăţătură a fost: ”Copiii in lumina învăţăturii Sfintelor Evanghelii”.

În plus, în două săli de clasă au fost deschise două expoziţii cu lucrări realizate de persoanele private de libertate cu statut de elev.

Tot astăzi, pe stadionul unităţii, s-a desfaşurat un campionat de fotbal între echipele persoanelor private de libertate din penitenciar.

De altfel, tot cu ocazia  “Zilei  Internaţionale a Copilului” în ziua de 30 mai, Penitenciarul Brăila a organizat şi a desfăşurat un spectacol de muzică  şi un recital susţinut de Formaţia “Între-bare” a penitenciarului, pentru toţi minorii şi tinerii din P.M.T.Tichileşti” , se arată într-un comunicat dat publicităţii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-