Published On: vin, Iun 17th, 2011

Consilierul Damian ii invita public pe reprezentantii angajatilor teatrului, la prima sedinta de Consiliu Local

Share This
Tags

* acestia vor putea sa-si prezinte punctele de vedere consilierilor, pentru ca alesii sa afle de la sursa cat de grava este situatia conflictuala din teatru * nu de alta, dar multi dintre alesi sutin ca nu stiu decat “ce srie in presa” si nici nu par sa vrea sa stie mai mult

Dupa cum va informam de ceva vreme, tensiunile dintre anagajatii si managerul teatrului “Maria Filotti” sunt din ce in ce mai mari, chiar daca, la suprafata, situatia pare tinuta sub control. Ca primarul municipiului, Aurel Simionescu, nu stie sau ca doar se face ca nu stie, conflictul se acutizeaza, iar acest lucru afecteaza activitatea institutiei, in conditiile in care, spre exemplu, spectacolul “Uratul”, cu care  managerul Mircea Bodolan se lauda zilele trecute, nu va mai fi realizat.  

Dupa mai multe discutii cu Simionescu, in urma carora le-a fost clar ca acesta nu are de gand sa ia masuri contra managerului, indiferent de protestele lor, angajatii au trecut la actiuni subterane de rezistenta si de boicot, astfel incat uneori, nu se mai stie pana in ultimul moment daca un spectacol mai poate avea loc sau nu. In tot acest timp, edilul-sef, caruia Bodolan ii canta, mai nou, ode, da asigurari presei ca lucrurile s-au calmat si ca partile au inteles, in principiu, ca “nu trebuie sa se iubeasca, ci doar sa colaboreze profesional”. Ceea ce nu spune, sau nu a aflat edilul este ca partile nu colaboreaza, iar situatia a devenit de-a dreptul critica.

Aceasta stare de fapt este dovedita si de faptul ca zilele trecute, contestatarii managerului Mircea Bodolan au lansat pe internet o petitie on-line, in care cer autoritatilor municipale, judetene dar si unora nationale sa intervina si sa salveze teatrul de ceea ce ei percep a fi pericolul Bodolan.

Intrebat astazi ce raspunde celor care au intocmit petitia, in calitate de consilier municipal, social-democratul Doru Damian a raspuns: “Deocamdata nu am vazut aceasta petitie, am fost plecat cateva zile. O sa vad despre ce este vorba. In orice caz, actorii trebuia sa-si stabileasca foarte clar niste reprezentanti care sa negocieze cu conducerea. Daca ei cred ca se poate ajunge la un rezultat cand toata lumea negociaza cu toata lumea, se inseala amarnic. Deci sa-si stabileasca unul – doi lideri, care sa reprezinte angajatii atat in discutia cu managerul teatrului, cat si cu domnul primar, cat si cu Consiliul Local, pentru ca altfel, n-o sa se rezolve nimic, o sa fie o harababura si cu asta basta. Le trebuie doi lideri care sa fie respectati atat de catre actori, cat si de catre administratie si atunci se poate ajunge la o intelegere. In niciun caz, niciodata, partile nu au dreptate 100%, adevarul se afla undeva undeva pe la mijloc si atunci cel mai bine ar fi sa se discute si sa ajungem la un punct de vedere comun si la o intelegere.

Ideea care se desprinde din toata nebunia asta este ca nu vom putea discuta cu toti actorii nemultumiti, ci eu le recomand sa-si desemneze doi lideri care sa vina intr-o discutie in CLM, fara nicio problema. Noi am mai vazut o discutie de genul asta, nu era vorba de actori, era vorba de tranportatorii privati, prin 2001, cand toata lumea voia sa intre in sedinta Consiliului, blocasera intrarile si asa mai departe. Sistemul asta de presiune nu poate sa duca la nimic bun. O discutie, un dialog cu reprezentantii actorilor in Consiliul Local este benefica, ii asteptam oricand. Ca sa aflam se vor actorii, asta este conditia: sa-si desemneze doi reprezentanti care sa discute cu noi”.

Atentionat ca prima conditie era ca reprezentantii angajatilor teatrului, dar si managerul, sa fie invitati de consilieri la o intalnire la care sa-si prezinte punctele de vedere, Damian a explicat ca sedintele CLM sunt publice, deci poate sa vina oricine. Lucru perfect adevarat, asa cum la fel de adevarat este ca desi poate veni oricine, nu poate sa ia cuvantul oricine, iar interesul manifestat de consilieri in privinta situatiei explozive din treatru este atat de mare, incat la sedintele CLM din ultimele doua luni, de cand presa tot scrie despre conflictul amintit, niciun consilier, niciodata, nu a intrebat ceva despre acest lucru, nici macar asa, ca sa mimeze ca-i pasa.

La presiunile presei, care l-a somat sa-si asume o invitatie pentru reprezentantilor angajatilor teatrului si pentru manager, intr-o sedinta a Consiliului Local, consilierul Damian a spus: “Dar ii invitam, v-am spus de data trecuta! Eu va spun ca la prima sedinta de Consiliu Local vor avea invitatii. Dar nu vi se pare corect, in acelasi timp, ca cineva, unul dintre actori, sa incerce sa ia legatura cu unul dintre consilieri?”.

Dat fiind ca invitatia a fost facuta de voie, de nevoie, le sugeram constatarilor lui Bodolan sa ia legatura cu consilierul municipal PSD Doru Damian in cursul saptamanii viitoare, astfel incat acesta sa nu spuna ca nu a stiut cui sa transmita invitatiile. In caz ca actorii nu stiu cum sa-l contacteze, Infobraila se ofera sa le furnizeze numarul de telefon al acestuia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-