Published On: joi, Iun 30th, 2011

Brailenii care nu sunt de acord cu desfiintarea judetului au nostalgii comuniste

Share This
Tags

* este opinia lui Gheorghe Chiru, presedintele organizatiei locale a partidului inca neinfiintat al lui Dan Diaconescu

Gheorghe Chiru, presedintele unui partid ce nu reuseste sa se infiinteze legal, este de acord cu desfiintarea judetului Braila, ba chiar sustine entuziast aceasta masura administrativa. Fericit la gandul ca Gheorghe Bunea Stancu nu va mai fi sef, Chiru este gata sa voteze la doua maini pentru desfiintarea judetului. In entuziasmul pe care-l manifesta la gandul ca i se va lua jucaria lui Stancu – de parca acesta nu si-ar putea gasi alta, de exemplu, la Primaria municipiului -, Gheorghe Chiru ajunge sa declare ca brailenii care se impotrivesc desfiintarii judetului ori au nostalgii comuniste, ori vorbesc manati de la spate, ca o turma, de primarii localitatilor respective, care ii subjuga politic. Cu alte cuvinte, in opinia maretului politician Gheorghe Chiru, cei care sunt impotriva desfiintarii judetului ori sunt comunisti, ori au creierul unor oi manate de la spate de pastorii ideologici proveniti din PSD.

Oricum, Chiru considera ca brailenii nu trebuie intrebati daca vor sau nu sa le fie desfiintat  judetul, fiindca nu inteleg nimic si mai bine se procedeaza la reorganizarea administrativa amintita, iar dupa ceva timp, cand oamenii vor vedea ca in aceasta zona, indiferent cum se va numi ea, va curge lapte, miere si fonduri europene, vor intelege ca pana la urma, nu au avut dreptate: “Eu personal agreez varianta propusa initial de presedintele Basescu, aceea cu 8 judete, fara unguri, cu Covasna, cu Harghita. In felul asta puteam elimina din parlament un ONG care a adus nu servicii, care face un joc periculos de 20 de ani si o parte din acest ONG, din care unii fac parte din topul bogatasilor in Romania au spoliat efectiv mai ales zona Ardealului.

Pe mine, in anul 2011, ma mai intereseaza cand e vorba de absorbtia de fonduri, pretentia cuiva de a avea nu stiu cate comune in portofoliu?! Nu ma intereseaza! Pe mine ma intereseaza sa am acces direct la fondurile europene, ca si regiune, nu sa ma duc sa ma filtreze Guvernul, sa stau 3 ani cu un proiect care ar putea primi oricand finantare, conectat fiind direct la Europa, decat prin toti calicii astia din Guvern, din orice guvern, care dijmuiesc aceste proiecte!”.

Chiru considera ca degeaba mai consultam populatia printr-un referendum, in privinta desfiintarii judetului Braila, fiindca aceasta nu voteaza in cunostinta de cauza. Mai mult, Chiru este sigur ca pe brailenii din municipiu nici nu-i intereseaza problema: “Nu, nu trebuie organizat referendum, pentru ca Braila e nascuta in regimul comunist. Brailenii care sunt nascuti mai recent si care nu au legatura aia pasionala cu trecutul comunist – ca asta este problema la Braila, exista ancora aia a trecutului de care nu scapa nimeni: <<ce vremuri bune, cand era Judeteana de partid, care s-a transformat in Consiliu Judetean, care are totul, atunci era un secretar general, a cum e un grof>>. Deci pe mine, indiferent ca e la Braila, ca e la Botosani, ca e PSD, ca e PNL, nu ma intereseaza ca se desfiinteaza judetele. Cei care sunt in fruntea judetelor sunt toti nostalgici comunisti, pentru ca ei sunt ancorati in trecut. Oamenii simpli nu mai sunt simpli, nu cunosc toate problemele, pentru ca primarul PSD , in cazul judetului Braila, ca toti sunt PSD-isti, niciunul nu-i PNL-ist, toti sunt PSD-isti, au radacini clare, astia vor spune tot timpul << nu a fost rau niciodata, sistemul comunist ne-a adus numai bine, sistemul CJ, foarte bine si e o mare nenorocire sa desfiinteze judetul!>>. Cand iesim pe ulita, ni se face coloana vertebrala nu stiu cum, daca nu mai avem denumirea de judet Braila…

Consider ca oamenii nu mai sunt cu capul in sac, asa cum ii cred unii si nici creduli, se duc la vot impinsi de cei care au interes la nivel judetean si care vor sa mulga in continuare la nivel judetean din investitii, din drumuri, din tot ce se face si se desface, trecand prin acordul CJ. Pentru ca se vede clar, traim intr-o cloaca, asta se numeste ceea ce traim. Lumea se duce la vot impinsa de primari in mediul rural, iar in municipiu, lumea nu e interesata de judetul asta asa de mult. Municipiul ar fi interesat de absorbtia acestor fonduri pe tinte clare si oamenii daca ar vedea ca ar intra niste sute de milioane de euro in orasul Braila, fiti convinsi ca ar fi multumita!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-