Published On: mie, Iun 22nd, 2011

Brailenii ar putea fi chemati la referendum pe 24 iulie, pe tema regionalizarii

Share This
Tags

* conducerea Consiliului Judetean vrea sa organizeze referendum, pentru a afla daca brailenii sunt de acord cu posibila desfiintare a judetului lor * consilierii judeteni vor lua decizia organizarii referendumului in sedinta din 30 iunie

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a decis, impreuna cu subordonatii sai de la departamentele juridic si economic, ca organizarea unui referendum pe teme de regionalizare este legala si ca exista si fondurile necesare unui asemenea demers.

Stancu va pune pe ordinea de zi a sedintei ordinare din 30 iunie proiectul de hotarare privind organizarea referendumului in care cetatenii vor fi intrebati daca sunt de acord cu desfiintarea judetului Braila. Seful CJ a precizat ca prpiectul va fi propus aprobarii consilierilor in cazul in care luni, presedintele Traian Basescu va anunta ca va merge in continuare pe proiectul reorganizarii administrative in 8 sau 9 judete.

“Am dat in studiu de saptamana trecuta secretarului CJ si directorului economic aceasta problema, pentru ca daca vrem sa facem referendum, trebuie sa avem si bani si am cerut sa gasim o solutie din acest punct de vedere, sa aflam si care sunt costurile. Am ajuns la concluzia ca putem sa tinem acest referendum, am fixat de comun acord cu domnul secretar si datele, respectiv va fi o sedinta ordinara – pentru ca este de importanta majora pentru noi aceasta chestiune -, care va avea loc in 30 iunie, iar referendumul va avea loc in 24 iulie, daca pana atunci nu se va lua o alta hotarare, la nivel central. Cred ca acest referendum va folosi si in prezent, dar si in viitor, in cazul in care s-ar mai lua in discutie peste un an sau doi desfiintarea judetelor; nu ca ar fi opozabil, dar trebuie sa se tina cont si de parerea oamenilor.

Punctul nostru de vedere este pentru regionalizare, dar nu imediat, ci in etape, in perioade de timp suportabile, pregatite din toate punctele de vedere si trebuie mers pe varianta cu patru niveluri administrative, adica comuna, oras, judet, la care sa se adauge regiunile”.

Daca proiectul de hotarare amintit va fi pus pe ordinea de zi, este foarte probabil ca acesta va fi aprobat, dat fiind ca USL are majoritate in acest for legislativ local.

Comentarii

comentariu

About the Author

-