Published On: lun, Iun 6th, 2011

Bodolan nu accepta concerte de manele sau manifestari ale minoritatilor sexuale in teatru

Share This
Tags

* el este insa gata sa deschida portile institutiei pentru orice alt gen de muzica si pentru orice fel de manifestari care nu nasc controverse

Managerul teatrului, Mircea Bodolan, este dispus sa gazduiasca in spatiile institutiei pe care o conduce orice gen de manifestari artistice, culturale, civice sau chiar politice, in ideea in care teatrul ii apartine comunitatii si trebuie sa stea la dispozitia acesteia. El are insa si cateva conditii:  sa nu fie spectacol cu manele si sa nu fie manifestari ale unor “minoritati controversate”: “Poate fi un spectacol de pantomima, poate fi un spectacol de step, poate fi unul de muzica de jazz, de folclor, de muzica lautareasca, numai manele nu, ca asta nu support eu. Recunosc cu mana pe suflet, niciodata n-o sa permit  manele in teatrul “Maria Filotti”. Nu e foarte neaos ce spun, nu e foarte OK, pentru ca exista aceasta categorie de public, exista acesti pameni care au si ei dreptul sa isi satisfaca aceasta placere, aceasta dorinta de a consuma acest gen de muzica. Nu la teatru, va rog sa ma scuzati! Eu personal, nu pot. Sunt directori de teatru care au acceptat asta, sunt regizori care s-au gandit chiar sa includa maneaua in spectacol, acolo isi are rostul, ca sa ilustrezi ceva, e un semn, dar maneaua, ca gen, in teatru, n-o sa intre niciodata, cat sunt eu manager, nici macar sa inchiriez sala, indiferent cati bani ar aduce. Nu se poate, eu personal, nu pot sa tolerez asa ceva.

Cum n-o sa tolerez niciodata, spre exemplu, sali inchiriate pentru minoritati controversate, care pot naste animozitati; n-o sa vedeti manifestari organizate de asociatii care protejeaza drepturile minoritatilor sexuale, nu, nu aici”.

Intrebat ce inseamna “minoritati controversate”, Bodolan a explicat: “Care nasc stari conflictuale. Spre exemplu, orientare religioasa …cum sa spun… secte dubioase, adica ce au un statut neclar. Spatiile teatrului stau la dispozitia oricui, nu exista discriminare de etnie, de nationalitate – eu vad diferente intre etnie si nationalitate – , de orientare politica – eu neavand o orientare politica foarte clara. Nu sunt partizan, adica nu am orientare politica. In egala masura, spatiul teatrului este un spatiu public au si in aceeasi masura acces orice fel de formatiuni politice legal constituite. Nu ma intereseza ca e partid la putere sau in opozitie, ca e partid parlamentar sau neparlamentar. Eu, ca teatru, eu, ca persoana, nu am voie sa ma implic in propaganda politica”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-