Published On: vin, Iun 3rd, 2011

Bodolan joaca teatru cand ma lauda!

Share This
Tags

* este parerea primarului municipiului, Aurel Simionescu * el face referire la schimbarea brusca de atitudine a managerului teatrului “Maria Filotti” fata de municipalitate

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, nu este deloc impresionat de cuvintele magulitoare rostite la adresa sa de managerul teatrului “Maria Filotti”, Mircea Bodolan. Simionescu isi da seama ca dupa ce Bodolan l-a criticat pentru ca nu-l sprijina si pentru ca nu l-a dorit ca manager, faptul ca acum, cand ii este in pericol scaunul de manager, ii ridica ode primarului, nu inseamna nimic. Mai exact, Simionescu este de parere ca Bodolan joaca teatru – un teatru ieftin, am adauga noi.

“Sunt actori si fiecare joaca teatru. Eu, de regula, nu-mi schimb opiniille, cel mult le nuantez. Eu am fost acelasi si cand am fost asa, si cand am fost in partea cealalta, din punctul lui de vedere. Am fost acelasi si cand a fost concursul de manager – si stiti bine ce disuctii erau – si dupa ce s-a terminat concursul. Eu cred ca noi trebuie sa respectam regulile, in primul rand, fiecare dintre noi, si in al doilea rand, sa avem o dorinta de a construi si nu de a demola, ca e usor sa omoram un om, sau sa-i luam o functie. Eu va aduc aminte ca am avut discutii din astea si cand era domnul Codrescu directorul teatrului si cand era domnul Motoi si cand a fost doamna Dobrin si cand a fost interimar doamna Antonescu, deci acolo lucrurile sunt asa, intr-o fierbere continua, ceea ce poate naste emulatie, stiu eu…

Eu am avut discutia asta cu domnul Bodolan, incercand sa-i spun la modul hotarat ca intre pozitia de om, de actor, de cantaret, de ce este dumnealui si aceea de manager este o mare deosebire. In primul rand, de atributii si in al doilea rand, de pozitie sociala in cadrul Brailei. Una este cand esti un actor la teatru si alta, cand esti managerul teatrului.

Nu pot sa spun despre teatru ca o sa urmaresc in continuare – asta era ultima lui “bomboana” – o activitate comerciala. Deci nu pot, la teatru, sa urmaresc o activitate comerciala, teatrul este o institutie de cultura care are niste atribute financiare – bilete vandute, etc – dar care nu se poate considera ca are o activitate financiara. Dar repet, ei sunt actori, ceea ce spun pe scena, simt pe scena si improvizeaza  din cand in cand cred ca pot face asta si cand discuta cu publicul.

Nu sunt niste oameni organizati – ma refer la partea administrativa – si acum li se pare ciudat cand li se impun niste proiecte. Nu sunt obisnuiti sa faca un Consiliu de Administratie in care sa disucte un  material, pentru ca CA inseamna o anumita rigoare, un material, o ordine de zi stiuta cu cateva zile inainte de oamenii repectivi, deci sunt lucruri din astea pe care nerespectandu-le, se nasc in continuare fel de fel de discutii. Incet-incet, trebuie sa facem ordine administrativa in chestiunea asta, pentru ca teatrul este al brailenilor”, a spus primarul intr-o conferinta de presa.

Amintim ca ultima parere a managerului Bodolan despre Simionescu este: “Domnul primar a demonstrat a nu stiu cata oara ca este un lider abil, o persoana delicata, un politician supertalentat, un sustinator dedicat, puternic si deosebit de grijuliu al teatrului <<Maria Filotti>> si pe al carui sprijin contam cu toata linistea si cu toata increderea”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-