Published On: joi, Iun 9th, 2011

Atentie braileni: Din august, riscati sa fiti amendati, daca nu aveti asigurarea obligatorie pentru locuinta!

Share This
Tags

* avertismentul este dat de primarului municipiului, Aurel Simionescu * amenda variaza intre 100 si 500 de RON

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, ii anunta pe braileni ca mai au la dispozitie dar doua luni pentru a incheia contracte vizand asigurarea obligatorie pentru locuinte, daca nu vor sa fie amendati. El a precizat astazi ca la inceputul lunii august expira termenul-limita acordat cetatenilor pentru a incheia acest tip de contracte, dupa care se vor aplica sanctiuni. Sansele de a scapa de amenda sunt minime, dat fiind ca functionarii din Primarie nu vor merge cu controale la nimereala, ci vor avea la dispozitie lista exacta a celor care nu au incheiat asigurarea obligatorie, asadar va fi punct ochit, punct lovit.

“A aparut in Monitorul Oficial ordinul privind aprobarea normelor  de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor. Este vorba despre acele asigurari obligatorii. Teoretic, in 90 de zile de la momentul publicarii in Monitorul Oficial, ele vor intra in vigoare, deci cam pe 6 august, oricum, la inceputul lunii august. Asta inseamna ca toti proprietarii de locuinte vor trebui sa isi faca aceasta asigurare obligatorie. Sigur, sunt oameni care si-au facut asigurari separate, dar acestea sunt obligatorii. Daca pana la data respectiva ele nu se vor realiza, cei de la Polul de administrare a acestor asigurari ne trimit o lista cu persoanele care nu s-au asigurat si Primaria va trebui sa faca demersurile necesare, adica sa notifice fiecare persoana sa-si faca asigurarea, pentru ca altfel, legea vorbeste despre contraventii, care se sanctioneaza cu amenda intre 100 si 500 de lei. Daca socotim cei 10 euro care reprezinta asigurarea minima, asta inseamna ca sunt 40 de lei. Exista un risc ca daca nu platesc 40 de lei, sa fiu amendat cu 100 de lei.

Eu fac apel la cei care sunt proprietari de locuinte sa isi faca asigurarea obligatorie, astfel incat sa avem cat mai putine cazuri de notificari si amenzi”, a spus edilul-sef.

Potrivit primarului, la nivelul orasului sunt circa 80.000 de locuinte, dar unele dintre acestea sunt proprietate ale municipalitatii.

Mai exact, Primaria are in proprietate circa 680 de locuinte sociale pentru care ar trebui sa plateasca asigurarea, la care se adauga locuintele pe care le are incredintate catre terti, in regim de inchiriere. In plus, municipalitatea va plati din banul public asigurarea pentru brailenii care au locuinta proprietate personala, dar sunt beneficiari de venit minim garantat.

In urma cu circa o luna, doar 10% dintre proprietarilor din Braila incheiasera polite pentru asigurarea obligatorie a locuintelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-