Published On: lun, Iun 13th, 2011

ANIF are personal calificat, dar contracteaza lucrarile de intretinere si reparatii cu alte firme

Share This
Tags

* este una dintre nemultumirile sefului Sucursalei ANIF Arges Ialomita Siret, Alfredo Pascale

Seful Sucursalei ANIF Arges Ialomita Siret, Alfredo Pascale, denunta modalitatea de lucru defectuoasa care functioneaza in cadrul regiei amintite, prin care se contracteaza cu terti lucrari pe care le-ar putea efectua cel putin la fel de bine si oricum, mai ieftin si mai rapid, angajatii proprii. Pascale precizeaza, intr-un raport dat publicitatii, ca aceasta este una dintre probleme majore, pe partea de imbunatatiri funciare:

“Pentru cresterea eficientei activitatii, propunem modificarea legii 138/2004 si a actelor  normative care o insotesc pentru:

a. largirea gamei de lucrari ce se pot executa cu efort propriu atat la irigatii, cat si la desecare-drenaj si la aparare impotriva inundatiilor. Nu este posibil sa avem personal calificat la statiile de pompare si sa asteptam sa contractam lucrarile de intretinere si reparatii cu alte firme, cu costuri suplimentare si cu durata mare de executie.

b.- dotarea unitatilor de administrare din cadrul Sucursalelor ANIF cu utilaje terasiere de ridicat si transport (buldozer,  excavator, buldoexcavator, automacara, autobasculanta si autocarosate) pentru lucrari de intretinere pe canale si la statiile de pompare, in vederea remedierii tuturor defectiunilor ce apar in timpul campaniei de irigatii.

c – activitatea de irigatii fiind cu carecter sezonier, se solicita negocierea la nivel de Minister al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si ANRE a unui tarif pentru energia electrica care sa nu cuprinda ore de varf, taxa de  putere si prognoza, fiind conditionati in functionare de conditiile meteo.  Facem precizarea ca in tariful de livrare a apei la beneficiar, ponderea valorii energiei electrice consumate reprezinta 85-90%. Un tarif la energie electrica negociat intre MADR si Ministerul Economiei, astfel incat sa fie cat mai redus, tinand cont de ponderea in cheltuielile cu apa de irigatii, ar scadea semnificativ cheltuielile realizarii productiei agricole, mai ales aici, in inima Baraganului”.

Pascale a mai precizat ca in anul 2010, urmare a viiturilor de pe raul Siret, in judetul Braila au fost calamitate 3 statii de baza irigatii si anume Visani, din amenajarea Gradistea -Faurei -Jirlau, Silistea si Cotu Mihale, din amenajaea Latinu Vadeni.  ANIF RA Sucursala Arges- Ialomita –Siret a inaintat documentatia necesara obtinerii  fondurilor de reparare a acestora la ANIF RA Bucuresti, care a inaintat la MADR solicitarea de alocare a banilor de la bugetul de stat, la care nu s-a dat curs insa, nici pana la aceasta data. Fondurile necesare sunt de 2.323.325 lei, pentru care se asteapta inca aprobarea.

O alta problema majora, asa cum este sesizata de seful local ANIF este legata de aplicarea Ordonantei de Urgenta nr. 20/2011, potrivit careia se impune trecerea pe costuri la beneficiari (OUAI-uri) a cheltuielilor cu paza si supravegherea lucrarilor de irigatii si consumul de energie electrica administrativa si tehnologice din afara campaniei de irigatii, precum si cheltuielile cu statiile de baza si prize: “Acest aspect implica modificarea tarifelor (actiune in desfasurare) cu acceptarea acestor cheltuieli de catre OUAI-uri, fara de care nu ne putem desfasura activitatea. La aceasta data, OUAI-urile negociaza aceste cheltuieli la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, acestia neavandu-le prevazute in Bugetul devenituri si cheltuieli pe 2011”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-