Published On: vin, Iun 10th, 2011

“Omul sfinteste locul!”

Share This
Tags

* “este crezul politic si de viata al deputatului Viorel Balcan”, asa cum aflam din pagina de net a PDL Braila

Profesionist cum il stim, Biroul de presa al PDL Braila profita de perioada mai putin fasta a presedintelui organizatiei, Constantin Dumitriu – caruia ii uram multa sanatate – si ii ia un interviu “incediar” deputatului Viorel Balcan, care are acum posibilitatea sa se laude, fara sa-l contrazica cineva.

Dat fiind ca omul trebuie sa-si faca si imagine, ca vin alegerile, dar din conferintele de presa iese mai tot timpul sifonat, deputatul a gasit solutia: le da interviu la pustanii cu cas la gura din partid, care se ocupa cu filmarea ziaristilor la conferintele de presa.     

In acest context, Balcan a fost supus unui tir de intrebari de mare profunzime, pe care banuim ca si le-a pus singur. Iata o parte a interviului:

“ 1. Faceti parte din generatia care a trait toate schimbarile politice din ultimii 20 de ani, care este crezul dumneavoastra politic?
V. Balcan – Crezul meu politic este si crezul meu de viata pentru ca stiu sigur ca “omul sfinteste locul”. Este foarte important ca in tot ceea ce faci sa-ti pastrezi valoarea umana. Viata iti ofera diferite sanse sa-ti realizezi aspiratiile, dorintele dar cel mai important lucru este sa nu-ti “diluezi” sau sa-ti pierzi umanitatea. Se spune ca politica afecteaza aceasta latura a unui om dar, din punctul meu de vedere, nimic mai fals. Totul depinde de doza de umanitate din fiecare dintre noi si cat din ceea ce facem filtram prin acest factor. De aici vine si demnitatea fiecaruia dintre noi si din acest motiv n-am lasat nimic, niciodata sa ma convinga de contrariu.
Sigur, aceasta incredere a mea in oameni, in valoarea lor umana- fiindca nu-i de ajuns sa te nasti om ca sa si indeplinesti aceasta conditie, si-a pus amprenta in tot ce am realizat pana acum si intotdeauna am sfatuit pe mai tinerii mei colegi sau colaboratori de importanta lucrului bine facut, de a lasa ceva bine construit in urma ta.
2.    Ce asteptari aveti de la organizatia PDL Braila? Dar de la braileni?
V. Balcan – Am asteptari foarte mari de la organizatia PDL Braila, asa cum este ea la acest moment, pentru ca are capacitatea unei organizatii puternice. Colegii mei sunt oameni buni, care stiu ca numai munca in echipa da rezultatele asteptate. Suntem o organizatie care are un potential uman deosebit, omogen din punct de vedere al preocuparilor sociale si de varsta, oameni care pot si trebuie sa fie implicati, solicitati politic pentru a ne asigura din timp structurile care sa reprezinte schimbul de maine.
De la braileni  ma astept sa-si doreasca sa schimbe ceva si aici. Braila, din punct de vedere administrativ a ramas in urma cu cel putin 20 de ani si asta din cauza mentalitatilor invechite ale celor care au luat pana acum deciziile administrative. E timpul pentru o noua abordare a tuturor problemelor brailenilor si ale orasului. Nu trebuie sa fii mare specialist in administratie locala sa vezi ca orasul s-a degradat mult in ultimii ani si nu s-au facut decat peticeli in absolut orice lucru
”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-