Published On: joi, Iun 9th, 2011

“O minciună cât opt judeţe”

Share This
Tags

* este comentariul deputatului liberal Diana Tuşa, despre varianta de regionalizare a preşedintelui Traian Băsescu

Deputatul PNL de Brăila Diana Tuşa nu este de acord cu varianta de reorganizare administrativă propusă de preşedintele Traian Băsescu şi nici cu explicaţiile date de susţinătorii acestuia. Tuşa comentează acest subiect, pe blogul personal: “Am văzut astăzi cum susţinătorii preşedintelui Traian Băsescu, în încercarea de a explica dorinţa acestuia de reorganizare teritorială a României, tot repetă placa  <<regionalizarea e impusă de Uniunea Europeană. Fără ea nu mai putem accesa fonduri europene după 2013>>.
Cum nu vreau să intru în polemică cu vreun cititor portocaliu de pe aici, vă rog să-mi spuneţi voi dacă cunoaşteţi vreun stat european care şi-a modificat organizarea teritorială în vederea accesării de fonduri? 
Pentru că nu e domeniul meu de activitate, am întrebat specialişti din Parlamentul European. La unison, mi-au spus că nu există o asemenea condiţionalitate. Singura condiţie e ca fiecare stat membru că asigure unităţi de management la populaţii de 1.5 – 2 milioane de locuitori. Deci nu de nişte super-judeţe avem nevoie pentru accesarea (atât cât vom fi în stare) în viitor a fondurilor europene, ci de de punerea la punct a regiunilor de dezvoltare deja existente. Însă aici s-ar putea să fie deranjat ministrul Dezvoltării care a preferat să centralizeze problematica absorbirii fondurilor europene”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-