Published On: mar, Iun 7th, 2011

“Medicii au ales o forma de protest decenta: pleaca!”

Share This
Tags

* este comentariul doctorului brailean Petru Ganciu * acesta admite insa ca i-ar fi placut sa vada un presedinte sau un primar in care medicii arunca fie cu sarmale, fie cu oua

Doctorul Petru Ganciu considera ca medicii de familie din Braila au avut o reactie normala si fireasca atunci cand au refuzat sa semneze contractele cu Casa Judetean de Asigurari de Sanatate, chiar daca si ei si pacientii au fost afectati de aceasta situatie conflictuala. Ganciu este multumit ca pacientii au inteles corect demersul medicilor de familie, insa este de parere ca situatia nu mai poate trena mult, in actuala stare, astfel incat este posibil ca medicii, fortati de imprejurari,  sa se rezume la a desfasura doar o activitate privata: “La Braila nu exista medic de familie care sa nu-si consulte pacientii, nu exista pacient care sa nu inteleaga situatia, toata lumea asteapta o deblocare care nu poate fi decat politica si vrem sa aflam mai multe, ce contin acest norme, daca sunt decente, daca nu-l transforma pe bietul medic intr-o sluga si atat. E vorba de responsabilitate, de stima, de decenta, de corectitudine.

Pana la urma, insa, exista posibilitatea logica sa nu accepti sa semnezi un contract si daca ai destui pacienti, te duci in privat. Metoda de revolta a doctorilor din Romania mi se pare ca a fost inteleasa si este inteligenta. Medicii nu se mai duc in strada, nu mai fac scandal, nu mai arunca cu saramale, cu oua – desi mie mi-ar fi placut sa vad un presedinte sau un primar pictat de medici, eu chiar as vrea sa-i vad tratati in sistemul pe care ei il construiesc, va spun cu mana pe inima -, insa medicii au ales o forma despre care trebuie sa recunoasteti ca e decenta: pleaca”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-