Published On: lun, Iun 6th, 2011

“M-a bucurat foarte mult interesul pe care il manifesta pentru teatru domnul primar”

Share This
Tags

* o spune managerul teatrului “Maria Filotti”, Mircea Bodolan* acesta este incantat ca Primaria si CLM “rasfata” teatrul cand e vorba despre finantarea festivalului “Zile si nopti de teatru la Braila”

Managerul teatrului “Maria Filotti”, Mircea Bodolan continua sa-si exprime incantarea cu privire la atitudinea mai mult decat cooperanta a Primariei si primarului, personal, in relatia cu el si cu institutia pe care o conduce. Mai nou, Bodolan are motive de satisfactie pentru ca primarul se implica foarte mult si este dispus sa aloce fonduri semnificative pentru festivalul “Zile si nopti de teatru la Braila”.

Oricum, managerul teatrului are ganduri mari in ceea ce priveste valorificarea spatiilor generoase pe care le ofera instituitia sa, pentru ca i se pare nedrept sa le tina doar pentru spectacole de teatru si cand si cand, pentru vreun concert: “Spatiul este mult mai ofertant, poate oferi mult mai multa satisfactie brailenilor, pentru ca aici este un adevarat complex cultural, care poate gazdui activitati diverse, complementare, care sa dea bine impreuna. Ma refer la expozitii, vernisaje, lansari de carte, talk-show-uri, work-shop-uri, prelegeri, proiectii, spectacole underground, pentru ca spatiile permit, este un loc superofertant, aici se pot intampla simultan foarte multe activitati, chiar targuri de arta, cum am intentionat sa facem la Festivalul “Zile si nopti de teatru la Braila”. In festival prevazusem, asa cum vedeam festivalul atunci – dar mi-am revizuit atitudinea, pentru ca m-am sfatuit cu cei indreptatiti sa ma sfatuiasca – intentionam ca in cadrul acestui festival sa includem si un targ de teatru, adica fiecare trupa care venea in festival sa aiba un stand de prezentare a productiei culturale in intregimea ei, cu un mic birou, cu un mic ecran, pe care sa-si prezinte secvente din spectacole, sa aiba chiar programele de sala, sa-si prezinte marfa publicului brailean, pentru ca ulterior, e suficient sa vina 5-6 oameni mai curajosi, mai cu initiativa, care sa spuna “Domnule director, mi-ar placea sa vedeam spectacolul ala de la Timisoara, sau de la Galati!” si daca am 5 astfel de semnale din 5 zone diferite, deja pentru mine este un semn puternic si atunci nu risc foarte mult invitand acel spectacol.

Dar in forma pe care o dam festivalului acum nu se poate, pentru ca am renuntat la ideea de a gazdui toate trupele participante pe parcursul intregului festival. Este totusi un an de mare austeritate financiara. Am fost foarte placut suprins si la editia trecuta, pe care am organizat-o in pripa si la editia aceasta, sa ne bucuram de sprijinul declarat, sprjinul total al Primariei si Consiliului Local si m-a bucurat foarte mult interesul pe care il manifesta pentru teatru domnul primar, persoana domniei sale, e mai mult decat interesat si dispus sa ne ajute cu tot ce avem nevoie. Dar chiar si in aceste conditii, chiar daca Primaria si Consiliul Local sunt mai darnice decat altele si au bani mai multi decat in alte zone, sa ne acorde noua si ne rasfata si ne dau bani mai multi pentru acest festival, e o chesiune de bun simt sa nu remarcam ca totusi suntem intr-un an de mare austeritate financiara, ca gogoritele cu iesitul din criza pe care le aud de la tot felul de pitici atomici nu …nu ne imbatam cu apa rece. Si atunci ar fi o mare nesimtire sa ne batem joc… nu sa ne batem joc, dar sa profitam chiar asa, pe fata. Probabil ca va veni momentul cand ne vom permite ca festivalul sa se trasforme in acel targ de teatru pentru profesionisti, sa devina un festival de elita. Deocamdata, il pastram in limita de a bucura publicul din Braila, pentru ca pe banii lor traim”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-