Published On: joi, Iun 30th, 2011

“In Romania, oricat de bine pui capacul la oala, nu esti sigur ca n-ai muste in ea!”

Share This
Tags

* este principiul pe care merge consilierul judetean Adrian Ritizinger, cand este vorba despre proiectul reorganizarii administrativ teritoriale prin desfiintarea actualelor judete

Consilierul judetean liberal Adrian Riztinger a votat astazi in favoarea organizarii unui referendum la nivel de judet, pentru ca brailenii sa spuna daca sunt sau nu de acord cu desfiintarea judetului lor. Ritzinger spune ca oricat ar incerca guvernantii sa evite sau sa blocheze organizarea acestor referendumuri, ele sunt prevazute in mod expres de lege: “Dupa legislatia actuala, ca sa ai un proiet de lege care sa modifice granitele unui judet, trebuie sa ai referendum. Asta este prima chestiune. A doua chestiune este ca traim in Romania si sincer sa va spun, din punctul meu de vedere, oricat de bine pui capacul la oala, nu esti sigur ca n-ai muste in ea, pentru ca nu-i prima oara cand Executivul poate sa dea o Hotarare de Guvern prin care poate sa faca ce vrea el in tara asta, dupa care vom vedea cand se va mai discuta. In plus, exista un proiect de hotarare, o initiativa vizavi de reorganizarea administrativ teritoriala, facuta de UDMR si exista si o consultare a Comisiei Europene pe un studiu de impact vizavi de aceasta chestiune, cel putin asa a fost anuntat public. Deci tot ce discutam este public. Este totusi o problema care a ajuns la UE, ceea ce inseamna ca ne vizeaza si este si de interes local, in acelasi timp.

Mai mult, eu, personal, pot sa accept ideea ca poate sa fie prea devreme, avand in vedere ca aceste discutii s-au amanat pana in toamna, dar pentru ca la ora actuala avem de-a face cu un nou episod in Romania, “Guvernantii spun lucruri traznite”, nu cred ca ne pripim. Consider ca e bine sa punem capacul la oala si sustin aceasta initiativa, de a organiza referendum”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-