Published On: mar, Iun 28th, 2011

“Ce inseamna Dunarea pentru tine?”

Share This
Tags

* este tema unui concurs de arta plastica ai carui castigatori vor fi premiati miercuri

Miercuri, 29 iunie, la ora 14.00, in Holul Mare al Prefecturii va avea loc festivitatea de premiere a concursului de arta plastica “Ce inseamna Dunarea pentru tine?”, organizat de Prefectura Brailei, cu ocazia Zilei Dunarii.

Lucrarile expuse în Holul Mare al Prefecturii au fost realizate de copii de toate varstele, de la gradinita (Gradinita “Sfantul Nicolae”,  Gradinita nr. 8, Gradinita nr. 9, Gradinita nr. 11, Gradinita nr. 36, Gradinita Gropeni), de la scoli generale (Scoala cu clasele I –VIII “I.L. Caragiale”,  Scoala cu clasele I –VIII “Mihai Viteazu”, Scoala cu clasele I –VIII “Vasile Alecsandri”, Scoala cu clasele I –VIII Vadeni, Scoala cu clasele I –VIII Constantinesti, Scoala cu clasele I –VIII “Emil Dragan” Gradistea), precum si de la Colegiul National “Gheorghe Munteanu Murgoci” si Palatul Copiilor si Elevilor Braila.

Jurizarea celor 89 de lucrari a fost realizata de prof. Nela Constantinescu, membru al Uniunii Artistilor Plastici.

Dupa festivitatea de premiere, elevi ai Colegiului NaTional “Gheorghe Munteanu Murgoci” vor distribui, pe platoul din fata Palatului Administrativ, pliante cu o scurta prezentare a „Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării”, pliante „Balta Mica…o altfel de Delta” si folii cu abtibilduri reprezentand specii de pesti care traiesc in Dunare.

Amintim ca, la propunerea tarilor dunarene, in ziua de 29 iunie, sub auspiciile Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR), cu sediul la Viena, se sarbatoreste Ziua Internationala a Dunarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-