Published On: joi, Iun 23rd, 2011

“Cat mai trebuie sa rezistam, ce mai trebuie sa ne faca regimul asta, ca sa iesim din nou in strada?”

Share This
Tags

* este intrebarea pe care si-o pune deputatul Cristian Rizea * el spera ca daca PDL si aliatii sai forteaza desfiintarea judetelor actuale, fara consultarea comunitatilor respective, oamenii sa iasa in strada

Deputatul PSD Cristian Rizea spera ca daca PDL si aliatii sai vor impune desfiintarea judetului Braila, in numele asa-numitei reorganizari administrativ-teritoriale, brailenii care nu sunt de acord cu aceasta masura sa iasa in strada, ca sa protesteze. El spune ca in general, romanii au dovedit, in istorie, ca rabda multe, insa crede ca o astfel de masura samavolnica, facuta fara consulltarea cetatenilor, ba chiar ingnorand dorinta majoritatii acestora, trebuie contestata cu hotarare.

Intrebat astazi, in conferinta de presa, ce poate face opozitia, daca PDL si aliatii sai de la guvernare vor impune cu forta desfiintarea actualelor judete, fara referendum, Rizea a declarat: ”Ce putem sa facem, sa iesim in strada, asta ar trebui sa facem! Noi tot contestam la Curtea Constitutionala, dar ati vazut cu ce efect. Daca se va face cu forta aceasta reorganizare, nu avem de facut decat ca atunci cand vom ajunge la putere, in 2012, sa revenim la organizarea administrativ teritoriala actuala. Si avem multe de schimbat: Legea educatiei, cea cu salarizarea, pentru ca toate s-au facut abuziv, prin angajari de raspunderi ale Guvernului, nu prin dezbatere parlamentara, adica s-au facut nedemocratic. Nu este normal sa ocolesti permanent institutia Parlamentului, ca vrei tu sa-ti atingi un scop care bineinteles se refera la niste interese pur electorale. PDL-ul face asta pentru ca altfel, nu s-ar mai regasi in Parlament, dupa viitoarele alegeri.

Dar eu sper ca romanii sa se solidarizeze in acest ceas al 13-lea, pentru ca vad ca nu avem o asa mare dorinta de a ne opune. De-a lungul a zeci de ani am fost asa… avem noi, romanii, un grad de suportabilitate foarte mare. Ati vazut cati ani ne-au trebuit ca sa iesim in strada, in ’89. Cat mai trebuie sa rezistam, ce mai trebuie sa ne faca regimul asta, ca sa iesim din nou in strada, nu inteleg!”.

Atentionat ca declaratiile sale ar putea fi interpretate drept o incitare la revolta, Rizea a spus: “Nu, eu vreau ca fiecare roman sa constientizeze ce i se intampla din cauza acestui Guvern iresponsabil, pentru ca acesta nu mai este demult un Guvern al romanilor si eu cred ca actuala guvernare poate fi acuzata, legat de acest proiect de reorganizare, de tradare nationala. Asta e tradare de tara, cum sa concesionezi tu nu stiu ce judete UDM-ului, ce inseamna asta?!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-