Published On: mie, Mai 4th, 2011

Vernisajul expozitie “Patrimoniu 2010″

Share This
Tags

Vineri, orele 14.00, la sediul Muzeului Brailei din Piata Traian nr. 3 va avea loc vernisajul expozitiei itinerante Patrimoniu 2010, expozitie realizata de Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti, judetul Arges. Expozitia cuprinde lucrari ale copiilor (peste 500) participanti la taberele de creatie populara, desfasurate pe parcursul vacantei de vara 2010, tabere organizate in parcul domeniului feudal de la Golesti. Lucrarile constau in peste 300 de piese: oua incondeiate cu motive traditionale, covorase din lana tesute in gherghef, icoane pictate pe lemn si sticla, papusi populare reprezentand lumea basmelor romanesti, dar si  picturi cu tematica etnografica, inspirate din Muzeul in aer liber din Golesti.
Micii creatori sunt elevi ai scolilor generale: nr. 2, 3, 4, 8, 9, 10, 11, 14, 16, 20 din Pitesti, nr. 1 si nr. 2 „Vintila Bratianu” din stefanesti, „Radu Golescu” din Golesti, de la scolile Rancaciov, Vranesti, Valeni, Calinesti, precum si de la gradinita „Universul copilariei”, Centrul Educational „Maria Pro Day” din Pitesti si „Ray Kindergarten” stefanesti.
Muzeul Brailei va participa in cadrul expozitiei cu lucrari realizate de elevi ai scolilor din municipiul si judetul Braila, in cadrul atelierelor de creatie populara, organizate pe parcursul anului 2010. Vernisajul va fi urmat de festivitatea de premiere a elevilor participanti la Concursul international de creatie literara „Ars Nova”, editia a IX-a, organizat de Liceul de Arta „Hariclea Darclee” Braila, in colaborare cu Inspectoratul scolar Judetean Braila, Primaria municipiului Braila si Muzeul Brailei.  Expozitia Patrimoniu 2010 ramane deschisa pentru vizitare pana pe 15 iulie 2011.

Comentarii

comentariu

About the Author

-