Published On: mar, Mai 3rd, 2011

Un sfert dintre brailenii controlati au incasat ilegal ajutor pentru incalzire iarna trecuta

Share This
Tags

* din totalul celor 460 de familii controlate de inspectorii din Primarie, 107 erau in neregula * inspectorii Primariei au verificat doar 3% dintre beneficiarii de ajutor de incalzire

Mii de braileni incearca si chiar reusesc sa fenteze Primaria municipiului, incasand pe perioada iernii ajutorul pentru caldura, desi nu indeplinesc cerintele legale. Cel putin asta se poate deduce dintr-un raport al primarului Aurel Simionescu, potrivit caruia din 460 de familii verificate in cursul iernii trecute, 107 incasau ilegal ajutoarele respective. Daca luam in calcul faptul ca asta iarna Primaria a platit ajutoare de incalzire la un numar de peste 15.000 de beneficiari, nu este greu de imaginat ca numarul celor care au inselat municipalitatea ajunge la cateva mii.

Iata insa ce scrie in raportul primarului: “In perioada octombrie 2010-martie 2011 au fost inregistrate un numar total de 15.773 de solicitari privind acordarea ajutorului in vederea incalzirii locuintei. In conformitate cu dispozitia primarului municipiului Braila, s-a stabilit verificarea veridicitatii datelor inscrise in declaratiile pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia in cazul unui numar de 460 de familii, corespunzator unui procent de 3% din numarul total de solicitari pentru acordarea ajutorului in vederea incalzirii locuintei. In urma controalelor, au fost dispuse 107 de incetari de plata a acestui ajutor”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-