Published On: mie, Mai 25th, 2011

Un baiatel de 7 ani s-a inecat azi in Dunare

Share This
Tags

* copilul nu stia sa inoate, insa a incercat sa se balaceasca in fluviu, prins de o sufa

Un copil de numai 7 ani care locuia in caminele de pe strada Ancorei a  pierit astazi in apele Dunarii, unde venise sa se racoreasca. Ionut Andrei nu stia sa inoate, insa a intrat in apa, in zona fostei Capitanii, tinandu-se de sufa cu care era ancorat la mal un vapor. Unul dintre marinari de pe vas a declarat ca il cunostea din vedere pe copil, fiind ca nu era prima oara cand venea sa se balaceasca in fluviu si chiar l-a rugat astazi sa nu intre in apa, fiindca sunt curenti puternici, insa copilul a ras si a ignorat avertismentul.

Marinarul l-a vazut pe pusti cum scapa sufa din mana si se duce la fund, iar cand si-a dat seama ca acesta nu mai iese la suprafata apei, a sunat la 112.  “Era un copil din zona, de aici, sta la camine, a intrat sa faca o baie si se tinea de sufa. Probabil ca sufa l-a zgariat la maini si i-a dat drumul, l-a luat curentul si l-a dus. Il stiam , nu era prima oara cand l-am vazut aici, mai discutam cateodata cu el…”, a spus barbatul.

“Stim ca venea aici sa faca baie si noi chiar i-a zis cand l-am vazut <<iesi afara de aici, sa nu te ineci, ca esti mic!>>, dar n-a vrut sa inteleaga, ca el era cam neastamparat. Ii cunoastem familia, dar nu stiu daca stia sa inoate”, ne-a mai spus un prieten de familie.

Parintii copilului au declarat politistilor sositi la fata locului ca baiatul a plecat de acasa fara sa-i anunte si ca acesta nu avea voie sa vina singur la Dunare. “Nu venea sa inoate la Dunare, nu stia sa inoate. Noi nu i-am dat niciodata voie sa vina aici, dar de data asta o vecina ne-a spus ca a plecat cu o fetita blonda, care spunea ca vrea sa inoate. Nu inteleg ce i-a venit, eu eram pelcat de acasa, cu treburi, dar maica-sa era acolo, ii dadea de mancare la cel mic…  Nu l-a vazut cand a disparut, iar apoi au venit vecinii sa ii spuna ca s-a inecat copilul”, a declarat Marian Moldoveanu, tatal victimei. Acesta mai are acasa trei copii sub 6 ani.

Politistii au demarat o ancheta in acest caz. Pentru ca in zona sunt curenti puternici, ei banuiesc ca trupul baiatului a fost dus in aval si sa apara la suprafata in urmatoarele 3 zile.

Comentarii

comentariu

About the Author